McDonald’s! Pentru că e extrem de aproape de rotisorul de la Kaufland

  • de

Ceva mă face să cred că o să ne luăm rămas bun, pentru destul de multă vreme, de la mersul la bar, la altarul sticlelor pline ce se vor golite. Rămăsesem oricum cu terasele, alea câte mai sunt suportabile pe vremea asta. Acum, nici cu alea. Și-apoi, înăuntru oricum nu se fumează.

O să ne reorientăm și o să bem fieca- re pe la casa lui. Unde o să comandăm mâncare mai abitir decât o făceam înainte de pandemie. Nu știu de ce, și poate doar mie mi se întâmplă asta, dar când ești forțat să stai mai mult prin casă, nici să gătești nu-ți prea vine.

Poate e doar o senzație, dar de când cu pandemia asta parcă tot mai des comand haleală online. Așa că, pentru o vreme poate, o să vă zicem în pagina asta mai multe despre locuri de luat mâncare.

Așadar, despre McDonald’s din Alba Iulia. Că, iuhuuu, avem McDonald’s. Ei bine, McDonald’s-ul de la noi e super extra bine poziționat și, când o să schimbăm numele  paginii ăsteia în „Clismă și Pedeapsă” o să vă zicem și despre el. Însă, la vreo 50 de metri distanță, tot în parcarea de la Kaufland există și un grill. Ish. Grill-ish, că ține tot de Kaufland, deci are doar trei stele Michelin. Și alea verzi.

Locul e însă fix ce trebuie, dacă e să facem așa, un raport calitate – preț. Practic, cu banii pe care-i dai la câteva zeci de metri distanță, pe un sandwich, pe o chiflă cu o bucată de carne de- congelată și friptă, cu niște sos pe ea, poți lua de la băieții ăștia un pui întreg. Serios, un fucking pui întreg, la rotisor. E 17 lei kilogramul de pui, 18 dacă ești mai fițos și vrei din-ăla dat prin ceva sos de usturoi înainte să fie urcat la foc. Și asta nu e tot. Au și un meniu de mici, mega ieftin. Și cartofi prăjiți, probabil fix ca la mâncătoria aia din apropiere, adică din-ăia congelați. O ceafă de porc, lângă care îți mai pune și un castravete murat, și un sos parcă – sos însemnând niște muștar sau niște ketchup scos din găleată – costă 8 lei.

Sigur, o să stai la coadă. Sigur, o să vezi la cele câteva mese, în sistem „botul calului”, fel și fel de fizionomiști, bărbieri, astro-fizicieni, faianțori, dulgheri și zugravi. O să stai la coadă și în fața ta au să fie câțiva muncitoreni care vorbesc o ro- mână aplicată, cu accente pe părțile intime. Adică au să zică cu pulă și pulă și pulă. Da, e și chestia asta.

Însă când iei un pui fript, făcut bine,  4 porții de cartofi prăjiți și un meniu din-acela cu o ceafă la grătar, iar toate astea costă 40 de lei, păi să mă scuzați, dar chiar nu mă mai interesează calitatea intelectuală a clientelei. Pot să înjure ăia și în franceză, puiul să nu fie din-ăla de încă vorbește.

Prin urmare, dacă ți-e foame, mergi liniștit la grill-ul ăsta. Dacă doar vrei să fii văzut cum comanzi și de unde comanzi, mergi la chestia aia fast, de la 50m distanță. Poftă bună!

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile