Ne-a luat cocoașa prin surprindere

Cum necum, băieții din instituțiile publice trebuie să îmblânzească puțin bestia de Covid. Cel puțin pentru o vreme, căci bat la ușă alegerile parlamentare, și nu dă bine la scorul electoral.

Ca să nu mai vorbim că azi-mâine vin sărbătorile peste noi.

Cu toate că știam ce urmează, că doar ne-au avertizat toți specialiștii din lume, chiar și ăștia localnici, pare că această a doua, a treia sau a câta cocoașă o fi, ne-a luat prin surprindere mai ceva ca primii fulgi de nea ce cad sub ochii speriați ai unui edil. Și asta pentru că totul a fost făcut pe dos. Când aveam câteva zeci de cazuri pe zi, am închis școli, am umplut lumea cu super amenzi, am scos armata pe stradă  și am închis lumea prin apartamente. Localurile publice au fost și ele închise, peste noapte, la pachet cu o grămadă  de alte chestii. Nu a existat nici un plan de introducere graduală a unor măsuri. Totul a fost un mare hei-rup, prin care onor Guvernul și-a încordat mușchii și ne-a arătat că face și desface. După care a început dezmățul financiar, cu acele teribile cumpărături de tot felul, spre care au zburat sute de milioane de euro din bani publici, în cel mai netransparent bal de achiziții. Ba chiar și zecile de milioane de euro turnate în curul presei, ca să informeze populația. Tot ce au făcut, tot acest plan măreț cu măsuri bine gândite, dă roade acum. Se vede de la o poștă ce bine și cu ce talent s-au mișcat autoritățile. Suntem pe nicăieri. Acum, când am sărit de 3.000 de cazuri pe zi, când saloanele ATI sunt pline până la refuz, acum ne jucăm de-a măsurile graduale. Mai iese Tătaru și behăie câte ceva pe la TV, după ce prin campanie vizita spitale și strângea mâini de parcă tocmai câștigaserăm războiul de independență. Răstimp, toată țara a devenit o Suceavă din început de pandemie.

Acum avem un Guvern sensibil și atent la ce-și dorește românașul de rând, cel pe care în ceva mai bine de o lună-l va chema la vot. Despre cum se iau măsurile, despre ce raționament stă în spatele lor, nici n-are rost să mai discutăm. Am pierde tot timpul din lume căutând ceva ce nu există. Căci, dacă e un lucru pe care trebuie să-l înțelegem din toată situația asta, atunci acel lucru e că interesul politic și electoral primează. Nevoia de păstrare a pârghiilor și a accesului la resurse e singurul impuls ce pune în mișcare PNL-ul, pe Șică și pe toți ceilalți atârnători prin bugete.

Odată satisfăcută aceasta, putem trece și la problemele oamenilor. Așa că, dacă vrem să scăpăm cu bine de pandemia asta, dacă vrem ca onor Guvernul să și facă ceva, în afară de mieunături prin media, în afară de monologurile  lui Iohannis și obsesia lui pentru PSD, care-i de vină pentru tot ce se întâmplă în țara asta, poate că ar fi bine nu să amânăm alegerile, ci să le facem mai repede. Sau poate chiar deloc. Să dăm un cec în alb celor din PNL, să stea liniștiți că-și păstrează funcțiile și privilegiile, poate în felul ăsta mai mișcă și un deget pentru românașul de rând.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile