O țară de tot păcatul

  • de

De veghe în ciolanul de secară

Ce ți-e și cu vremurile astea, cum se schimbă ele, parcă în semn de aroganță față de unii norocoși la loteria fondurilor publice. Sigur, se ceartă puțin băieții din PNL, că deh, unii nu-s mulțumiți de cum împarte Orban tortul. Și cine-s ăia nemulțumiții? Păi, iote, domnul batistuță, Rareș Bogdan. Că fix el, ăla parașutat din poziția de slugă media în postul de prim vice și europarlamentar e cel care să se plângă că nu-i ok împărțeala. Și mai cine? Păi, iote, domnul Florin Roman. Da mă, fix el! Țonțonel ăsta al politichiei a ajuns să fie „vocea reformatoare” din PNL, care-i critică pe șefi că fac numiri discreționar. Că nu se face așa ceva, nu? Cum adică să pună Șică în funcții numai pe ăia apropiați lui. Băi, dar cum a uitat el că acum niște ani buni, când încă se juca cu procentul în țărână și era obișnuit al toartelor de la plasele lui Atanasiu, a fost pus în fel și fel de Consilii de Administrație și funcții super bine plătite. Și pentru ce, îl recomanda ceva pentru sinecurile alea? Adică, sigur, vocea și talentul său de a-i fi intrat lui Atanasiu sub piele, care l-a înșurubat peste tot. Că în rest, nimic, dar absolut nimic. Iar acum el e vocea reformatoare. Haide bă, da’ ne leși?

USeRe, aceeași concepție

Hai că, încet-încet ne lămurim și cu ăștia de la USR și modul lor de a opera. Păi vă gândeați cumva că au să facă peste tot pe unde au prins cu dinții de ciolan concursuri pe bune și să aducă oameni competenți? Bine, doi-trei dintre primarii ăia aleși la locale chiar s-au apucat să facă niște chestii ok, să se ia de gât cu mafia din instituțiile pe care au ajuns să le conducă, să se pună pe schimbat chestii nu doar așa, de formă. Și nu, nu e vorba și de Alba Iulia aici, că ne gândeam la băiatul ăla de la Timișoara sau la Clotilde, de la Sector 1. Însă când e vorba de Ministere, păi e altă poveste. Că aici e chestie complicată, că trebuie oameni care știu joaca, cunosc șmenul, știu să facă în așa fel încât să fie bine. Sigur, nu-s nici Năsui sau Vlad Voiculescu cele mai pramatii făpturi ajunse să conducă ministere, dar pare că și ei au învățat din mers cum stă treaba cu numirile, cu prietenii, cu adus pe cine trebuie în ce post. Pesemne că așa pățești dacă bei din paharele din care a băut și PNL-ul.

BORmașina timpului pierdut

Mare frumusețe de instituție și biserica asta a noastră. Mă rog, știm povestea, nu generalizăm, există și chestii bune, credința, alea. Băi, dar a murit un prunc de o lună și jumătate, pentru că un popă prost l-a spălat în apă rece, că așa e „ritualul”. A vrut să-l boteze, probabil l-a și botezat, scufundându-l în apă de trei ori, iar copilul a murit. Pentru că plm, normal că a murit, că avea o lună și jumătate, a înghițit apă și mai e și e fucking mijlocul iernii. Iar botezul ăsta n-ar trebui să fie un fel de „probă de gheață”, în sistem spartan, din care cine nu moare scapă. De ce mama naibii nu se poate renunța la „obiceiurile” astea? Dacă tot e vorba de o chestie, de un simbol, de ce nu merge așa, cu atins fruntea cu degetul ud, gen? De ce trebuie să păstrăm toate prostiile astea arhaice numai așa, dintr-un talibanism din-ăsta retrograd? Băi, a murit un copil. Iar BOR nimic. Sigur, s-au făcut petiții, cum că să dea BOR circulară și să schimbe ritualul ăsta, că nu e ok, dar asta nu înseamnă mare lucru. Că n-o să se schimbe BOR și nici pruncul ăla nu se întoarce la viață. Dar și mai enervant parcă, trăncălăii ăia de la ortodox.info, un site de propagandă habotnică, a dat un fel de „știre”, cum că acel copil s-a dus direct în RAI după botez și că presa care critică „ritualul” e o presă nașpa, anti-biserică și așa mai departe. Băi, dar cât pot unii să fie de proști și de mârșavi? Cum, mă, să spui că acel copil a mers direct în RAI, deci cumva bine că a murit botezat și repede?! Băi, v-aș bate zilnic cu căciula udă. Și în căciulă două cărămizi.

Statu ia nu dă

Foarte mișto politicienii ăștia, cum te freacă și zgârie în urechi cu fel și fel de mesaje, zi de zi, când e înainte de alegeri, și cum intră ei într-o liniște absolută odată ce s-au văzut cu sacii în căruța funcției. Iote la Ionică Dumitrel, de exemplu. Ce credeți că a făcut el în luna ianuarie? Păi a făcut bine, normal, ce era să și facă? Ne-a urat la mulțean în prima zi a anului. După care n-a mai zis nimic o vreme. A zis ceva frumos de Eminescu pe 15 ianuarie, că doar toată lumea știe că e fan Eminescu, doarme cu volumele lui sub pernă și recită singur sub duș din Scrisoarea a III-a. Ba chiar s-a și pozat cu statuia lui, semn că e cu adevărat important, dacă a ieșit din birou pentru atâta lucru. Apoi, pe 24 ianuarie, s-a dus la Sala Unirii, să celebreze Unirea Principatelor, să facă o poză cu ceilalți oficiali și să ne ureze iar de bine. Iar pe 30 ianuarie s-a dus să se tragă în poză cu statuia lui Caragiale și ne-a zis ce zicea Călinescu despre el, semn că i-a citit pe ambii. Băi să fie. Practic, la asta se rezumă munca din Consiliul Județean, la o poezioară, o poză cu statuia, un mesaj de corason cultural și restul, Doamnele ajută. Că ce să și facă, dacă nu se asfaltează vreun drum prin vreo comună, ca să inspecteze el, își ocupă și el timpul cum poate. Mă rog, mai complotează el prin partid, mai împarte funcții, mai montează un preferat într-un post, un alt preferat în altul, dar de-astea nu zice nimic. Că, vorba piesei, oficial se face bine. Neoficial, cel mai bine e pe pile.

3.5 2 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile