O vară cât o campanie

Dacă tot avem parte de cea mai mare creștere economică pe care n-o resimte nimeni, de numai prețul benzinei a crescut mai mult decât economia, dacă tot avem cea mai mare relaxare în timp ce ritmul vaccinării îl depășește doar pe cel al bulgarilor, atunci să ne distrăm măcar cu politicienii. Care, desigur, sunt cu toții în vacanță de alegeri interne. Ce guvernare, ce țară, ce chestii? Să se rezolve problemele interne. Or, spectacolul pe care Cîțu și Orban îl fac, în special Cîțu, e fabulos. La fel cum e fabulos și modul în care românii, în general, tratează în mod diferit partidele. Când PSD făcea căcaturi, și har Marelui Prieten Imaginar făcea, sărea lumea de cur în sus, se ieșea în stradă, se proteste și toate cele. Acum, că onor Cîțu folosește banii de la Guvern pentru campania internă, pare că lumea e mai liniștită, mai resemnată. It’s all in the game, cum ar veni. E normal, banal chiar. Ce dacă omul distribuie în mod preferențial sumele de la Buget? Ce dacă folosește angajații de la Guvern în probleme ce țin de partid? Păi ce, o să-l vedem pe Cîțu la pârnaie pentru asta? Adică, ce, Cîțu e Dragnea? Una e ce a făcut Dragnea, pentru ce a intrat în pușcărie adică, și anume că a angajat niște fete la un DGASPC, iar fetele lucrau la partid, și alta ce face Cîțu, care-și pune angajații de la Guvern să lucreze pentru el, la partid. Păi acolo, la DGASPC, Dragnea a furat de la copii, aici Cîțu fură de la toată lumea, nu doar de la copii. Aici Cîțu o face pentru o cauză nobilă, sanchi, alegeri interne, alea, luptă, plm. Ce țară….

Apropos de Dragnea, că l-au eliberat pe sărmanul. Doamne, cât a pătimit el iar acum, când marele deținut politic a scăpat, canci partid să-l ia în brațe. Bașca, a mai și aruncat așa, două săgeți mici în direcția PSD, care în lipsa lui s-a fi dus de râpă. De parcă cu el în frunte a ajuns pe cele mai cele culmi, de nu putea Dăncilă să privească în jos, că o lua cu rău de înălțime. Și, normal, imediat a ieșit Ciolacu să liniștească lucrurile, să spună că ar fi păcat ca Dragnea să facă acum jocul lui Iohannis. Băi, serios, ăștia de la PSD sunt așa de proști de-s mereu surprinzători. Și, probabil, la următorul scrutin au să surprindă iar cu ce scor mare vor lua. Că de asta se ocupă acum băieții din PNL și USR, unde în ambele partide e răzbel.

Acum că veni vorba și de USR, nici la ăștia treaba nu-i tocmai cosher. Asta pentru că, deși Cioloș făcuse invitația discretă lui Barna să se retragă amândoi, să lase pe alții să candideze, păluga nici că vrea să audă de așa ceva. Or, asta înseamnă că se va băga și Cioloș în malaxorul intern, de are să iasă așa o ciulamadă din toate alegerile lor interne, că ne vom fi convins cu toții că ăștia din USR, deși ceva mai spălați decât PSD-ul sau PNL-ul, put și ei nasol de tot a nepotisme, impostură, securici și alte cele. Păi serios acum, ați citit mesajele alea transmise, sanchi, de ziua lui Barna? Păi cum să nu te crucești când vezi așa campionat de limbism, de pupincurism viteză-apăsat, cum au bălit toți șefuții în dreptului numelui de șef cel mare? Hai, că și comuniștii ziceau despre ei că-s cei mai cinstiți și curați.

Cum era de așteptat, au venit peste noi niște inundații la care nu ne așteptam. Că așa suntem noi – noi, adică ăia de guvernează țara asta – niște optimiști care tot sperăm să nu mai vină și la anul inundații. Probabil din cauza asta, de optimism feroce, nici nu avem vreun plan clar de reacție în astfel de situații. Că, serios acum, ce-au făcut trafaleții ăștia de ne conduc numai reacții nu sunt. Mă rog, sunt ceva între PR și penibil. Cîțu, acompaniat de poștașul prefect, în vârf de munte, punând promisiuni în locul a tot ce a luat apa; europarlamentarul ăla de la PSD, cum naiba îl cheamă, de zice despre el că e din Alba, lipind casele afectate din Apuseni cu comunicate din care ne anunță că a cerut el în Parlamentul European să se dea bani; fel și fel de astfel de chestii care fac așa, nici cât un sac de nisip în calea viiturii.

Avem însă și vești bune! Iuhuu! CFR Cluj, Campioana României la fotbal, a reușit să se impună în prima manșă a meciului cu teribila formație Lincoln Red Imps din Gibraltar. Chiar dacă băieții din Gibraltar au condus la pauză cu 1-0, se pare că spre final și-au dorit mai mult înfrângerea, astfel că băieții lui Șumudică vor avea o misiune ceva mai ușoară în manșa secundă.

Și, tot în categoria veștilor bune, din data de 1 august vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare. Practic, e un fel de valul patru de relaxare, cu care Cîțu s-a gândit să ia fața valului patru al virusului, că așa e în tenis. Cu puțin noroc, dacă ne mai relaxăm mult, o să intrăm cu toții în stand-by și nu mai facem nimic, că așa bine are să ne meargă. Unde mai pui că, de când a început relaxarea, au fost descărcate și toate statisticile alea cu sute și mii de morți pe care marele grup de comunicare strategică le-a ținut ascunse. Semn că, dacă e cazul, putem face altele, că doar n-o să pună restricții fix acum, după ce ne-am relaxat așa de bine.

5 1 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile