Partidul te vrea needucat. Adică prost cu drept de vot

Parlamentarii și grija lui Dabija

E perioada aia a anului când parlamentarii județului sunt plini de energie, de suflu, când fac și dreg și au opinii. Că se votează Bugetul și fiecare are grijă să vadă votantul cât și cum se luptă el, cum depune amendamente, cum cere să se facă și să se dreagă. Sau, cum e cazul ălora de la ciolan, au grijă să-i certe pe ceilalți că vin cu aberații, că nu pot să ceară așa ceva. Știți și voi, că deja ne-am obișnuit de atâția ani, cu cei 7 care reprezintă Alba și se bălăcăresc pe-aici prin bătătură cum că dreptatea e la ei.

Băi, dar totuși, după un an în care mai mult nu s-a făcut școală decât s-a făcut, după mai bine de un an în care o generație întreagă a fost lăsată de izbeliște, în fața calculatorului cu webcam-ul pornit și elevul pe facebook, asta dacă măcar stătea în fața calculatorului, după toată perioada asta în care s-a pierdut mai mult decât se poate recupera, să avem un așa procent amețit din PIB pentru Educație? În loc să dăm mai mult dăm mai puțin? O fi mă criză, însă o generație de proști nu va face decât să ne arunce, peste ani, în alte și alte crize. Păi nu ne-ajunge exemplul proștilor de azi, aciuiați prin Parlament, care ne duc pe noi astfel de culmi?

Cu o floare fără poză nu se face primăvară

Băi, nu știu cum, dar printe rahaturile pe care le fac politicienii pentru imagine, asta cu ieșitul în stradă și împărțitul anapoda de mărțișoare și flori mi se pare de-o jegoșenie uluitoare. Băi, cum dracu se face că în zilele astea trecute cu roșu în calendarul impostorilor, pe toți guguștiucii politici îi apucă ieșitul în stradă, îi ia așa, dragostea de semeni, de se plimbă ei ca nebunii, în ceată, și dau flori și mărțișoare și, pur și simplu, mulțumesc doamnelor că există. Iar totul în fața aparatului foto, urmat de câte un atârnache ce ia notiție, ca să dea comunicat la presă. Sunt fix ca ăia care donează câte ceva, dar o fac numai în fața camerelor. Nici măcar nu mai e PR ceea ce fac ăștia, ori propagandă. E pur și simplu un jeg și o ipocrizie cât casa. Te ia cu greață, pe bune, când vezi loazele astea politice cum coboară ele din merțane, din turnurile de fildeș, și se plimbă printre muritori la împărțit de flori și mărțișoare. Mai trebuie doar să-și facă griji, și să le exprime în spațiul public, pentru mizeria de pe străzi, pentru gunoaie, pentru gropile din asfalt. Mă rog, pentru tot ce constată ei în clipele astea rare în care-și iau pauză de la îndopat cu file de muflon, icre de Manciuria și Chateux Muton Rotschild, numai așa, ca să se plimbe printre oameni. Că-s și ei oameni, nu?!

Dumitren, un politician cu întârzieri de CFR

V-ați întrebat ce-a mai făcut oare Ion Dumitrel în ultima perioadă? Eh, normal că nu v-ați întrebat. De ce ați face-o? Omul e bine, e în regulă, e sănătos, salariul vine, e totul ok. Și, totuși, ce-a mai făcut Dumitrel în ultima vreme? Unde acum niște luni bune, când alerga prin județ să pupe babe și să strângă mâini, și voturi, era numai lapte și miere. Bâlbâitul județului comunica de zici că era nevorbit cu lunile. Cum e el aproape de oameni, cum discută, cum face și drege. Acum, paginile lui de socializare sunt parcă intrate în menopauza comunicării. Pe cea oficială, de om politic, ultima chestie e de acum mai bine de o lună, când s-a pozat cu o statuie. Iar pe pagina de om, de cetățean, ultimele postări sunt de la alegeri. Păi ce? Gata, l-ați votat, acum mai auziți de el peste patru ani. Sigur, s-a mai tras în poză cu alți politicieni pe la Obeliscul din Cetate, dar nu s-a mai sinchisit nici măcar să posteze ceva. Vorba aia, dacă nu faci nimic, n-are cum să-ți iasă prost. Bine că măcar nu s-a băgat și el în cloaca cu politicieni împărțitori de flori și mărțișoare. Mă rog, ăia de se laudă pe rețelele de socializare că au dat flori și mărțișoare.

Mult circ de la nimicuri

Sincer, puteam scrie aici un paragraf despre efectele apei de ploaie asupra bulbilor de ceapă plantați cu atenție, și probabil era o chestie mai interesată. Însă, cumva, trebuie să râdem puțin de ăștia doi „parteneri” de ciolan Lolek și Bolek de Alba Iulia. E minunat cum se acuză ei în spațiul public, făcând în același timp apel la dialog intern. După care merg ambii la București, de-i pun pe Cioloș și Barna să-și piardă timpul cu problemele nimicurilor. Adică, au ăia acolo de furcă cu șmenarii lor cei mari, cu șmenarii și mai mari din UDMR și PNL, dar vin ăștia doi trăncălăi, apăruți de nicăieri, și fac scandal. E cam, cum să vă zicem, imaginați-vă că în al doilea Război Mondial, în timp ce aliații discutau despre invazia Normandiei, în sala de discuții apar doi reprezentanți ai Albanezilor și Kosovarilor, care cer să se oprească toată prostia de război mondial și invazia Europei, că ei au o problemă. Ah, stați că nici nu v-am zis cine sunt Lolek și Bolek: Beniamin Todosiu și Mihil David? Ah, cine-s Beniamin Todosiu și Mihail David? Eh, niște băieți care s-au trezit că se joacă de-a politica.

5 1 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile