Prin nevoi înșine

  • de

Mare minunăție în PNL Alba Iulia. După marea victorie de la Primărie, unde au pierdut și postul de primar și majoritatea în Consiliul Local, conducerea filialei locale a fost „decapitată”, iar în locul lui Paul Voicu a venit, interimar, Marius Hațegan. Oh la la, quelle surprise! A plecat omul lui Mircea și a venit omul lui Dumi, semn că PNL-ul rămâne la fel de PDL ca și până acum. Ba chiar pare că, pe undeva, Dumitrel începe să-și arate mușchii, cei umflați cu peste 50% scor electoral, în fața lui Mircea Hava. Adică, e un fel de, gogule, ai jucat pe mâna ta, ai pierdut, acum du-te și lasă-ne.

Lasă-ne pe noi, că doar tot noi suntem și facem și dregem.

Pe de altă parte, la nivel de organizație s-au și ridicat câteva voci, în speță din vechiul PNL, că ăia-s mai învățați cu ideea de comentat. Unii ar fi cerut chiar plecarea lui Mircea Hava din postul de șef al organizației pentru că, pe bună dreptate, omul a gestionat probabil cea mai dură înfrângere pe care au suferit-o, aici, de un sfert de secol. Cum însă orice șut în cur e un pas în față, schimbarea va rămâne așa, un mic plan. Că doar vin alegerile parlamentare și e nevoie de Mircea prin zonă.

Nici pe la PSD situația nu-i tocmai roz, asta după ce Ioan Dîrzu a reușit să ducă partidul pe noi culmi ale succesului. După ce au rămas cu un singur primar, și ăla fratele lui Hălălai de la Pro România, deci gata oricând să facă pasul în lateral, puterea lui Dîrzu tinde cam spre zero. Asta și pentru că tânărul Alin Stanciu, odată băgat în partid și în cursa aia, pe care și-a asumat-o și a dus-o cum poate el mai bine, nu-i tocmai gata să meargă înapoi la afaceri. Cu toate că Dîrzu cam asta ar fi sperat. Omul pare însă hotărât să rămână înfipt în organizație, ba chiar să pregătească, cum trebuie de data asta, meciul din 2024. Și situația de așa natură încât orice discuție, legată de Consiliu Local, se va ține fără Dîrzu. Adică, deputatul, dacă vrea să mai rămână deputat, va trebui să-și vadă de treabă și să-i lase pe ăștia micii să se joace cum vor și cum cred ei.

În ciuda meciului destul de dur pe care l-au avut cu cei din USR, băieții de la PNL Alba Iulia, în special prin schimbarea asta făcută la nivel de conducere, încă speră la o alianță locală. Asta așa, ca să-și poată păstra și avea cât de cât în grijă oamenii din Primărie, chestie pe care ar putea să o facă dacă ar primi un vice. Ba chiar sunt  atât de deciși să dreagă situația cu USR că declară sus și tare că orice alianță cu PSD este exclusă. Rămâne de văzut doar cât de ranchiunoși sunt cei din USR, care se joacă de-a sondajele în loc să-și vadă de treabă.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile