Revoluția bunei guvernări și nesfârșitelor promisiuni

Gata, închideți repede ferestrele să nu vă iasă din case abundența și bunăstarea pe care Ghinea și USR le produc. Fiți atenți. După proiectele alea cu autostrăzi și căi ferate, finanțate prin PNRR, la care se lucrează, dar care nu-s gata, că tot PNRR-ul e o pleașcă mai mare ca primarul din Alba Iulia, băieții din USR s-au pus să lucreze și la niște proiecte cu creșe.

Băi, numai realizări la ăștia, una și una. Se lucrează din zor și se promite, dar nimic nu e gata la timp, iar dacă e gata nu e bine, că ne dau cei din UE în cap cu toate proiectele noastre. Dar se promite și se lucrează și „se va face” în fucking viitor, că ăștia-s într-o nesfârșită campanie electorală. Hai, repede, toată lumea la făcut copii, că cine știe, cu puțin noroc, atunci când au să ajungă la vârsta pensiei, au să fie gata proiectele celor de la USR și va curge bunăstare în România.

Băieții de la AUR, alte deosebite făpturi care vor să conducă țara, au scos un super proiect de lege, ceva similar cu al lui Viktor Orban, dilimanul maghiar, prin care vor să restrângă drepturile comunității LGBTQ. Adică, știți voi, familie tradițională, formată dintr-un bărbat politician și o femeie care să tacă, că de-aia e femeie. Și, după ce au venit cu chestia asta ruptă din gândirea de acum un secol, au băgat și explicația. Că, vezi doamne, ei vor să protejeze inocența copiilor. Adică, după ce am avut chestia cu educația sexuală în școli, scoasă din școli, acum o să avem și niște legi prin care ăia mici să nici nu audă despre orientare sexuală. Că asta e logica AUR, dacă nu știi, nu există. Cam ca și cu minorele care nasc în România mai mult ca oriunde în UE, dar dacă noi nu știm, atunci nu există, deci nu ne trebuie educație. Și cam ca și cu popii care-s gaylorzi, bașca și cu pasiune pe băieței tineri și minori, dar despre care, dacă nu vorbim, nu există.

Alt mare balamuc s-a iscat pe tema noilor cărți de identitate. Că, ce să vezi, în loc de „sex”, masculin sau feminin, scrie „gen” pe ele. Evident, au luat foc toți cepefiștii și, în general, ăștia pe care nu-i ajută mult biblica. Că e atac la valorile tradiționale, că așa și pe dincolo. Adică, vă dați seama ce tulburări logice a creat în mintea unora chestia asta, că dacă scrie „gen” în loc de „sex”, nu mai știi dacă e femeie sau bărbat. De parcă nu există gen masculin sau feminin. Sigur, cu buletinele noi nu-i chiar ca la gramatică, că nu există și gen neutru, însă poate că ăia de au sărit să urle habar n-aveau. Evident, pe lângă ăștia care s-au simțit răniți în valorile lor tradiționale, dar mai ales în imbecilitate, mai sunt și ăia care preferau să rămână cu „sex”, dar care cereau să se schimbe din „M” și „F” în „da” și „nu”. Ca să știe și ei o treabă așa, doar după buletin.

Cîțu și Orban încă se ceartă, normal, că doar ce să și facă, să guverneze? Eh, e vară, e campanie internă, e vremea de împărțit promisiuni și, mai ales, bugete viitoare. Iar în timp ce Cîțu umblă cu bugetul la proțap, cumpărând voturi și organizații, Șică e cu cele sfinte, dă mesaje pentru popi, sperând că Doamne – Doamne îl salvează. Or, privind cum stau lucrurile, pare cam clar că Șică e pe făraș. Asta și pentru că nu mai puțin de o treime din banii de la rectificarea bugetară au fost puși de Cîțu la Ministerul Finanțelor, de unde l-a dat afară pe omul lui Orban și s-a pus pe sine. Și, bașca, banii sunt la capitolul „acțiuni generale”, unde e și fondul de rezervă al Guvernului, aflat la dispoziția lui, și pe care-l poate da cui vrea și când vrea. Înainte de vot și dacă votează bine, normal.

De cealaltă parte, în USR, treaba e mai simplă. Adică, acolo, cel în funcție, care altfel e catalogat de mulți drept un mic dictator, se ține bățos și probabil va mai lua un mandat, ca să ne spună și-n 2024 cum ar fi fost în 2024 dacă Barna ar fi fost președinte. Și asta chiar dacă Cioloș s-a băgat și el în horă, cam fără șanse, zice lumea. Cele mai mari șanse la are însă unul, senator, proaspăt intrat și el în lupta pentru șefia partidului. Îl cheamă Irineu. Irineu Darău, iar omul pare să candideze așa, ca să dea bine la lume. Altfel, oricum o dă, o dă rău. Uf, ce glume proaste am făcut cu numele lui. E prea cald, atât ne-a ieșit.

Ne relaxăm. Uf, ce ne mai place să ne relaxăm. De la 1 August, a zis Cîțu, ne relaxăm și mai tare, cu toate că naiba știe ce a mai rămas de relaxat. Sigur, astea cu nunți, chestii, să fie cu mii de oameni, cu toate că nici dracu nu mai verifica nimic de o grămadă de vreme. Eram oricum maxim de relaxați, gata să ne ia valul 4 pe nepregătite. Păi ce ați fi vrut, să fim pregătiți? Noroc cu bulgarii, că doar ăia stau mai prost ca noi la vaccinare. Și asta în timp ce la noi încep să crească cazurile de infectare, se umplu iau sălile de la ATI, tulpina aia delta se plimbă cum vrea ea și, zice INS, toți care au capotat săptămâna trecută pe motiv de Covid nu erau vaccinați deloc sau nu primiseră a doua doză. Da bine că ne relaxăm acum, până e vreme bună, că de prin septembrie închidem iar tot. Are Cîțu un plan oricum.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile