Să fie bine, ca să nu fie rău

  • de
Am votat ca să…

Sigur că toate promisiunile din campania asta electorală au fost de un rahat sublim. Toți, de la toate partidele, vor să facă, să dreagă, să fie bine la oameni. Pe câteva teme majore, absolut toate partidele sunt de acord că trebuie schimbate niște lucruri. Pe care, odată aleși, absolut sigur nu le vor schimba. Parlament mai mic, pensii speciale și altele. Însă, din toată lătura cu promisiuni, precum o cireașă pe tortul de cacao, discursurile motivaționale ale candidaților, imediat după vot, au fost  o chestie sublimă. Un concurs de platitudini, o labă tristă făcută în cor de către toți candidații. Deși nici dracu nu i-a întrebat, toți s-au trezit vorbind și ne-au zis din-alea cu „am votat pentru o Românie mai bună…”. Pentru schimbare în bine, pentru agricultură, pentru sănătate, pentru educație, pentru rahat pansat. Ai votat pe dracu mă! Ai votat pentru tine, ca să ajungi tu acolo, în Parlament, să prindă și curul tău niște catifea sub el. Și pentru leafă și privilegii berbecule, de-aia ai votat!

Primii vor fi cei dintâi din rândul doi

Nici nu mai are rost să discutăm despre faptul că a fost o prostie fără margini să organizezi evenimente de Ziua Națională, în condițiile în care lumea nu a putut să participe la ele, că e carantină. Trebuie să fii un super infatuat labagiu cu carnet de partid ca să organizezi defilare militară, slujbe și alte cele, doar pentru tine și tagma ta de labagii cu carnet de partid. E fix ca prinții ăia arabi, care o plătesc pe Madonna să le cânte în concert privat. Doar că ăștia nu-s prinți, iar de plătit plătesc din banii tuturor. Altfel, au circulat niște poze pe net, cu șleahta de politicieni, toată ceata cea vestită a pediștilor vopsiți în PNL, cu Dumitrel și compania, aliniați ca vitele în fața Catedralei. Și cu Pleșa pus în rândul doi, în spatele adevăraților șefi ai județului. Deh, puteau să nu-l cheme deloc, ca la inaugurarea autostrăzii.

Apropo de autostradă…

Am avut încă un episod din nesfârșitul șir al ridicolului clasei politice. Iar am tăiat niște panglici, că s-au inaugurat 15km din cei 17km de autostradă între Sebeș și Alba Iulia, care altfel trebuiau terminați încă acum patru ani. Iar Ion Dumitrel și Florin Roman se pupau unul pe altul în dos, online, de parcă tocmai câștigaseră un Nobel pentru promisiuni îndeplinite la timp. Sigur, probabil că de-aia nici nu l-au luat pe Pleșa la poze, că erau doar 15km, ultimii doi fiind alocați pentru Primărie.

Dar nu-i nimic, că s-a răzbunat ăsta micu’ de la Primărie și a inaugurat și el un giratoriu. Văleleu, un giratoriu pus  în mijlocul unei străzi, din-acelea din 6 bidoane din plastic, că e așa mic de nici nu le-a ieșit cercul bine. Serios, rapan- dulele astea din politica locală chiar n-au simțul ridicolului.

Și-n ultima clipă, surpriză…

Gata, ne-am liniștit? Bun, repetați după mine: avem parlamentari din AUR. Dap, toate calculele, deși la ora la care scriem textul ăsta încă nu s-a terminat împărțeala posturilor, dar toate calculele arată că AUR prinde cel puțin un mandat de deputat în Alba. Fucking wow! Băiatul ăla care a pierdut alegerile la Șpring, fucking Colorado Șpring de Alba, are să ajungă deputat. Băbăiatule, adică un individ care, primar în funcție fiind, pierde alegerile în fața unei puștoaice pe care a recomandat-o doar vocea și talentul de combinator al lui Florin Roman, iar ca premiu de consolare ajunge în Parlament. Dap, Rusu și mai nuștiucum, un individ care duhnește a antisemitism, va reprezenta județul Alba în Parlament. Sigur, am mai avut noi loaze pe aici, că din Alba au mai mers în parlament unii precum Cordin Ștefănescu de la PRM, Emilian Cutean de la PSD sau Cornel Comșa de la PPDD, dar ăsta parcă îi întrece pe toți.

Un luzărache de cursă lungă

Cu toate că s-a mutat cu arme și bagaje în tabăra Dumitrel, pe Paulică Voicu îl ocolește norocul. Adică, omul  se reorientase strategic și chiar trăsese la campania parlamentară, cot  la  cot cu oamenii lui Dumitrel, chiar dacă la locale ăia îl lăsaseră cam singur. Asta așa, ca să se lipească și el de un even- tual post de Subprefect, pe care i-l promisese Florin Roman. Numai că, după ce Roman, marele crucișător al PNL, omul marilor proiecte, a tras partidul în sus de l-a rupt la corason, de au luat mult sub ce au luat la locale, s-a cam

dus pe copcă postul ăla. Că, și dacă reușesc ăștia, locurile doi – trei, adică PNL și USR, să organizeze de o coaliție, cu ajutorul lui Iohannis, PNL nu va putea pune și prefect și subprefect, ceea ce înseamnă că Paulică rămâne în continuare fără serviciu. Mai că începe să te apuce mila pentru sărmanul om.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile