Sărmăluțe în foi de fiță

  • de

Nu știu ce rahat pansat fac ăștia doi, Sinea și Albu, dar parcă încep să mă scoată din sărite. Păi iar o ținem cu închisul și deschisul și închisul și deschisul localurilor? Mă! Că îi scoateți din sărite și din portofele și economii pe patronii de localuri, pana mea, asta e, n-o să stau eu să le plâng de milă. Dar să mă puneți pe mine în situația de a bea acasă? Asta e prea mult.

Nici nu mai am ce crișmă să recomand aici, în pagina asta, să fac puțină reclamă moca. Așa că, uite, mă obligați să stau acasă, iar eu când stau acasă mănânc mai mult chiar decât beau. Glumesc, desigur. Sau nu glumesc?

Așadar, să începem. Pentru început se caută un magazin non-vegan, de unde se ia un picioruș de purceluș. Sau o codiță, oricum afumat să fie. Se ia varză murată, se mai ia una și alta, face doamna lista, după care se vine acasă.

Se pun toate pe masă. Se ia un pahar în care se toarnă două degete de Don-Papa. Dacă n-ai Don-Papa, merge și Diplomatico.

Pentru a evita ca foile de varză să se rupă asimetric, într-un alt pahar se pune niște cola. Se aprinde o țigară. Se stă.

Afumătura trebuie lăsată la vedere, astfel încât să poți să te rogi de doamna să se miște cu mai mult talent, în timp ce mai pui două degete de rom. Și de cola, după gust.

Se mai aprinde o țigară.

Se ia o portocală și de deschide, fără a se consuma. Se lasă cojile pe masă, astfel încât mirosul de portocale, combinat cu mirosul de afumătură, să îți aducă aminte de Crăciun. Întotdeauna de Crăciun se dă dezlegare nu doar la haleală ci și la băutură. Așa că mai pui două degete de rom. Hai, trei degete, că deja ești la al treilea pahar. Parcă ar merge și o bere cu țigara.

Se lasă oala la foc mic și capacul pus puțin într-o dungă. Să respire sarmalele și să se umple bucătăria de miros.

Se repetă procedura cu romul, berea și țigara. În caz că ai rămas fără cola, nu e problemă. Comanzi o pizza și omul de la livrări aduce și cola. Chiar și țigări.

Se privește oala cu atenție și se salivează intens. Se mai pun câteva degete de rom, nu mai contează câte, se mai aprinde o bere, se bea o gură din țigară și se mănâncă o felie de pizza.

Se pleacă pe drumul lung spre pat. Dimineața, peste durerea de cap se pune puțină smântână, mai multă smântână, cu sarmalele și pâine proaspătă. Ești ca nou! O poți lua de la capăt. Dacă a mai rămas ceva în sticla aia de rom….

Bona Petit

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile