Shopping cu Primăria lui Gabriel Pleșa

Mai țineți minte ce frumos ne explica Gabriel Pleșa, în urmă cu vreo 9 luni, când încă nu era primar, n-avea căruță și nici sacii cu bani în ea, cum are să oprească el toată risipa de bani publici? Ce frumos cântau toate mierlele din USR cum că bugetul trebuie să fie unul chibzuit, că gata cu dedicațiile, gata cu spartul banilor pe fel și fel de aiureli, că nu va mai merge ca înainte? Ei, stați liniștiți. A trecut campania, a trecut și perioada de acomodare, iar acum a venit vara, așa că nu-i timp de oprit risipa. Păi ori ne relaxăm ori nu mai ne relaxăm. Așa că, pentru că ne e lene și nouă să documentăm niște chestii mai grele, iar la ăștia e super simplu, că-s și deștepți nu, să vă povestim despre câteva din ultimele cumpărături ale Primăriei Alba Iulia. Că numai asta le mai lipsea, tichie de mărgăritar.

În data de 17 iunie, Primăria lui Pleșa plătește 7.500 lei, plus TVA, pentru „creare tur virtual” pentru obiectivul turistic Cetatea Alba Carolina și Parcul Unirii. Banii au ajuns la SC Imagine9 SRL, firmă deținută de Lucian Craiu. Acum, nu zicem că suma e neapărat mare pentru un tur virtual. Însă la ce căcat ne trebuie, în 2021, un tur virtual? Azi, când e plin internetul de poze, când orice tilică cu un telefon de 100 de euro poate face poze, Primăria dă bani pe tur virtual? Și-apoi, nu era nimeni din sutele alea de angajați, cu sculele alea de zeci de mii de euro, care să facă un așa tur virtual? Tichie de mărgăritar!

În data de 16 iunie, oamenii lui Pleșa cumpără „tipizate imprimate la comandă”, că au nevoie serviciile din cadrul Primăriei, în valoare de peste 56.000 lei, plus TVA. Că de-asta ne-a promis Pleșa digitalizare, iar digitalizare înseamnă să tipărești chestii. Bașca, nici măcar nu le tipărești cu zecile de copiatoare în care ai băgat sute de mii de euro, ci le dai unei firme. Care firmă, întâmplător, este TipoRex-ul prietenilor de la PNL, știți voi, firma de casă a domnului Ciucă. Normal, le-au dat lor contractul nu că dedicație sau ceva, că Pleșa o arde la braț cu vechii colegi din PNL. Nu, nici vorbă. Le-au dat celor de la TipoRex contractul pentru că au avut cel mai bun preț. Că așa e când ai achiziții directe, iei cu cel mai bun preț.

Tot în minunata zi de 16 iunie, aceeași primărie condusă cu mână de fier forjat de fostul penelist Pleșa face o mică achiziție, de vreo 4.000 de lei, consumabile și mape de carton, că aveau nevoie la un proiect finanțat cu bani europeni. Banii ajun la TAO Media, o firmă locală, din Bărăbanț, deținută de o doamnă pe nume Alina Hărăguș. Desigur, faptul că Alina Hărăguș e gonguță pe la PNL Alba, că-i un fel de piarist de casă al firmelor ancorate la butoniera șefilor PNL e doar o coincidență. La fel, ea a primit contractul pentru că a avut cel mai bun preț în cadrul unei achiziții directe. Acum, și mai interesat este că, tot în acea zi de 16 iunie, și tot de la TAO Media, firma penelistei Hărăguș, Primăria lui Pleșa mai cumpără și niște produse de curățenie și dezinfectanți. Că așa e la noi, orice firmă care se ocupă de PR și publicitate vinde și produse de curățenie. Deh, liberalism, diversificarea ofertei, din-astea. Asta au costat tot vreo 4.000 de lei, plus TVA.

Poate că nu știați, însă Primăria Alba Iulia are și o platformă web, ba chiar și aplicație de mobil „e-Alba Iulia”. E-pe-dracu! Mă rog, ea există și e funcțională, că altfel n-ar fi plătit primăria lui Pleșa 38.400 lei, plus TVA, pentru servicii de mentenanță, suport și abonament lunar la așa o chestie. Digitalizare tati!

A zis cineva că nu se ocupă Pleșa de problema deșeurilor? Ei, cum nu? Uite, primăria a plătit ceva mai bine de 10.000 de lei pentru 100 de coșuri de gunoi din plastic. O sută fix, și de culoare roșie.

Serviciile veterinare pentru adăpostul de câini fără stăpân vor fi făcute, mai nou, de Cosmin Geo Vet SRL, asta după ce în data de 14 mai au fost achiziționate, în mod direct, de la această firmă, contra sumei de 77.080 lei, plus TVA. Asta după ce fostul veterinar, cu care aveau contact, a renunțat. Așa, de bună voie și nepresat de nimeni, dar vă povestim noi altă dată, mai pe larg, despre toată această combinație. Bine că au câinii veterinar mai nou și mai scump. Ham – ham – ham, doamnele ajută!

Desigur, pe lângă astea, care oricum sunt numai o parte din micile cumpărături, băieții lui Pleșa și-au mai luat ghivece pentru flori de mai o mie de euro, camere video, absolut necesare, ca să comunice cu cei cărora le dau bani ca să filmeze cu alte camere video, aplicații Microsoft, de vreo 17.600 lei, plus TVA, de la Info Grup SRL, că doar așa se oprește risipa de bani, plus multe, foarte multe alte mici mărunțișuri. Și, cum ziceam, astea-s doar mărunțișurile.

Despre altele, multe altele, o să mai tot vorbim aici, și pe site. Cu toate că, vorba politicianului, nu putem noi scrie cât pot ei fura.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile