Șibot, dar și cumpărături multe

Una dintre puținele comune în care se vede mâna unei femei în administrație. Asta pentru că, după niște mandate cu probleme, în care primari și viceprimari s-au perindat pe la șefia comunei, la alegerile din toamna trecută a ieșit din urne doamna Marinela Oană, o distinsă penelistă. Așa că, după nici două luni în care a analizat situația, a făcut calcule și toate cele, noua administrație s-a pus pe treabă. Și pe cheltuit, desigur, că doar pentru ce-s bugetele dacă nu pentru cumpărături?!

Conducerea primăriei Șibot a început anul în forță. O nimica toată de 8.400 de lei au fost dați către Alba Proiect Consulting, una dintre firmele de casă ale PNL, pentru un studiu de oportunitate. Băieții ăștia, cum v-am mai zis noi, sunt în cârdășie cu niște alții care refac rețele de iluminat stradal. Iar chestia asta cu studiul de oportunitate a fost atât de oportună că fix în aceeași zi, pe 15 ianuarie, Primăria Șibot cumpăra – tot achiziție directă – servicii de modernizare a iluminatului stradal. Totul pentru o nimica toată de 432.000 lei, plus TVA, bani care au ajuns în conturile Ledtrading SRL.

Bașca, în aceeași propice zi de 15 ianuarie, la doar câteva ore distanță, Primăria Șibot mai plătea încă 14.400 lei celor de la Alba Proiect Consulting SRL, pentru management al proiectului de refacere a iluminatului stradal.

Vă dați seama, în decurs de câteva ore s-au plătit banii pentru un studiu de oportunitate, care a și fost terminat în nici o oră, apoi s-a semnat contractul pentru modernizare, ba chiar și un alt contract pentru managementul proiectului. Eficiență, dedicare și, mai ales, dedicație.

După cumpărăturile astea, Primăria și-a luat puțină pauză. Vreo două săptămâni n-au cumpărat decât nimicuri, mai un mouse, mai o chestie de birotică, la sume derizorii. A venit însă luna februarie, când iar s-au pus pe treabă.

Pe 9 februarie, suma de 100.000 de lei lua calea conturilor firmei Total Business Land SRL, altă firmă prietenă a administrațiilor PNL, despre care v-am mai tot zis noi, pentru niște servicii legate de elaborarea unui nou Plan Urbanistic General. Și tot pe 9 februarie, doar că la câteva ore distanță, avea loc o altă achiziție directă, tot de la Total Business Land SRL, tot pentru servicii de cadastru legate de acel PUG, de data asta în valoare de 125.000 de lei. Evident, la ambele se adaugă TVA.

Ultima achiziție de anul acesta datează din 19 februarie, când au cumpărat niște vopsea. Doar de câteva sute de lei, suficient însă cât să vopsească gardul, să nu se mai uite lumea la minunatele activități de shopping ale domniței primar Marinela Oană.

Desigur, activitatea doamnei Marinela în fruntea primăriei e una impresionantă, chiar dacă de la preluarea mandatului și până la primele cumpărături a durat ceva vreme. Mai exact, până prin noiembrie, când – deja acomodată cu fotoliul, s-a pus pe cumpărături.

Mai niște consumabile, mai niște întreținere, mai o papetărie, sume mici de început. În 20 noiembrie Primăria plătea însă ceva mai bine de 16.000 de lei pe iluminat festiv. Că deh, festivități. Apoi, pe 23 noiembrie, Iuly Cugir SRL primea două contracte, pentru reparații la niște punți și podețe, în valoare de 72.500 lei, respectiv 40.600 lei.

Prin decembrie, când deja zilele erau din ce în ce mai scurte și nopțile mai lungi, s-au început primii pași pe drumul combinației cu iluminatul public. În data de 14 decembrie, Primăria achiziționa de la Alba Proiect Consulting – că doar de la cine altcineva?! – servicii de proiectare privind modernizarea iluminatului stradal, în valoare de 9.000 de lei. Era un prim pas către contractele și sumele despre care vă ziceam mai sus.

Pentru a semna noile contracte, căci era un pas important, care trebuia marcat, doamna Primar Marinela Oană a cumpărat câteva seturi de pix+stilou. Așa, de vreo 3.000 de lei, să aibă și de cadouri, că urmau sărbătorile.

Desigur, pe lângă toate acestea, mai putem pune la socoteală și alte mici cumpărături, mai niște dulciuri, mai niște produse de curățenie, precum și altele de care o primărie chiar are nevoie. Este însă, fără doar și poate, un început de mandat fulminant al doamnei primar PNL, care nu pare să fi avut nevoie de prea mult timp pentru a se acomoda cu modul de lucru și metehnele administrației dirijate pe linie de partid.

Prin urmare, îi urăm succes în activitate și abia așteptăm să ne delectăm cu viitoarele sesiuni de shopping ale administrației pe care o conduce.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile