Șona, o comună bogată și un primar pus pe cumpărături

Șona e una dintre cele mai mari co- mune din Alba și, implicit, una dintre cele mai bogate. Și, ca orice comună bogată, are un primar care se pricepe la cheltuit. Pentru că normal că are. Iar primarul de acolo se numește Florin Mărginean, un om care a lăsat județul pentru a se ocupa de problemele din bătătură, de la firul ierbii cum se zice. Sau al viei, în cazul ăsta, căci Șona e zonă cu vii, iar Mărginean e cunoscut drept omul Necșuleștilor de la Jidvei, încă de pe vremea în care se juca de-a vicepre- ședintele Consiliului Județean. Dar, ca să nu mai ocupăm spațiul cu povești,  să trecem la lista de cumpărături. Mă rog, la cele mai importante, că altfel nu trece săptămână în care Mărginean să nu aibă una, două sau chiar trei sesiuni de shopping bugetar, să nu facă niște achiziții directe.

În data de 6 februarie, Mărginean plă- tește 110.000 lei firmei Eco Maps pentru reactualizarea PUG-ului. Că doar eram în an electoral, cu planuri mari.

În 13 februarie, cu doar 38.668 lei, Primăria Șona cumpără geamuri, uși și pervazuri de la Valmel Star SRL. Două luni mai târziu cumpără și niște mobi- lier, cu ceva mai bine de 40.000 lei, de la Luksim Prest SRL. Iar tot de la ăștia din urmă, în luna iulie mai cumpără un cu- ier și niște scaune de birou, cu 5.600 lei. Luna trecută, pe 11 noiembrie, au mai cumpărat niște scaune, de vreo 4.500  lei. Probabil că toate astea sunt legate și de faptul că Florin Mărginean a plătit,  în vara aceasta, peste 340.000 de lei, plus TVA, pentru lucrări de reabilitare a clădirii Primăriei. Că era o prioritate.

La sfârșitul lui februarie, Primăria cumpără niște piatră spartă, de la Clasic Exploatare SRL, în valoare  de  96.000 lei. Astfel de achiziții, de la firma asta, sunt deja o chestiune clasică, o să vedeți în continuare. În 24 aprilie firma asta mai primește 124.000 pentru niște lucrări de reparare a unui drum din comună. Câteva luni mai târziu, în iulie, Mărginean mai plătește încă 40.000 lei pentru închirierea unor utilaje, iar o lună mai târziu alți 17.600, pentru servicii de transport și închiriere utilaje.

Plus 7.600 pentru niște nisip și pietriș, alți 48.000 pentru piatră spartă de drum, încă 12.000 pentru închirierea unui buldo-excavator și 5.600 servicii de transport, aceste ultime patru în luna august.

În data de 9 martie, când ne pregă- team cu toții să intrăm în carantină, Florin Mărginean îi dă bunului său coleg de partid, Laurențiu Blaga, cu firma Larry & Cory Vermessungen SRL, cel care acum e secretar de stat și șef

la ANCPI, vreo 71.000 de lei, pentru servicii de cadastru. În aceeași zi, alți 61.000 de lei, pentru servicii similare, de topografie, merg și la Vlad Dragoș Vasile Tarța. Acesta din urmă mai pri- mește vreo 3.000 de lei, o lună mai târ- ziu, pentru servicii de înscriere în carte funciară a unui drum.

Pentru că e primarul unei comune cu adevărat bogate, în plină stare de urgență, Florin Mărginean cumpără cu doar ceva mai bine de 10.000 lei un seif, de la Xerom Service SRL, firmă de la care a mai făcut sute de alte achiziții, însă de regulă consumabile pentru cal- culatoare.

Cu câteva zile înainte de alegerile din 27 septembrie, pe Mărginean îl apucă cheful de joacă, așa că decide să ame- najeze trei locuri de joacă/recreere în Șona, Biia și Lunca Târnavei, pentru care plătește 41.000, 61.000 respectiv 32.000 lei, toate achiziții directe făcute de la Folsim Construct SRL.

Tot cu băieții de la Clasic Exploatare, de care vă ziceam mai sus, a reparat/curățat Primăria și niște rigole, două zile după alegeri, cu ceva mai bine de

17.000 lei. Iar vreo două săptămâni mai târziu a reparat și un podeț, cu 25.000 lei. După care, că deja se apropie iarna, au cumpărat de la ei sare și nisip de 23.200 lei.

În 29 octombrie, Primăria lui Mărgi- nean amenajează o parcare de 560 mp,  o asfaltează adică, cu 32.000 de lei, bani care ajung la Wasphalt Ltd SRL.

Pentru că victoria din alegeri trebuia cumva sărbătorită, Florin Mărginean cumpără trei  laptopuri  ultraportabile, la aproape 2.000 de euro bucata. Achiziție directă, de la Xerom Service, desigur, căci e știut că ăștia de la Xerom au cele mai bune prețuri. După care, în urmă cu nici 10 zile, mai cumpără și un desktop de la ei, cu peste 6.000 de lei.

Evident, nu puteau lipsi niște servicii de consultanță în vederea întocmirii unor cereri de finanțare, că doar e o modă, așa că pe 17 noiembrie au fost plătiți 8.500 lei către PTB Consult SRL.

Desigur, astea de mai sus sunt doar câteva exemple de shopping bugetar  din Șona. Căci, așa cum ziceam, Florin Mărginean a pus în practică sute de achiziții. Ies în evidență zecile de achi- ziții de la Xerom Service, cu valori uneori de câteva sute, alte ori câteva mii și uneori chia mai mari, după cum ați vă- zut mai sus, dar mai ales cele făcute de la Bona Lux SRL, un magazin din chiar localitate, de unde Primăria a cumpărat absolut de toate, de la materiale de con- strucții și până la fel echipamente de protecție, de ai zice că firma asta e un fel de e-Bay dedicat numai și numai lui Florin Mărginean.

Alex CRISTORIAN

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile