The Crown. O poveste cu prinți, dar mai ales prințese

  • de

În caz că nu ați văzut până acum minunăția asta de serial, e cazul să o faceți. Mai ales că, obligați fiind să stăm fiecare pe la casa lui, aveți suficient timp să vedeți toate cele patru sezoane. Ultimul a apărut duminică și e cam cea mai bună producție din ultima perioadă.

The Crown urmărește povestea familiei regale din Anglia, mai exact a actualei regine, Elisabeta a II-a, cam de pe la momentul în care unchiul ei, Edward al VIII-lea abdică, iar ea devine moștenitoarea tronului. E, dacă vreți, povestea familiei regale, cu intrigi, cu povești de iubire, cu drame și dramolete, cu tot ce poate avea o poveste bună, pusă în scenă exemplar de cei de la Netflix.

Mie îmi place să cred că e povestea tumultuoasă a unei regine și a unor prințese, a unor femei care au reușit și reușesc, în serial cel puțin, să eclipseze orice mascul din proximitate, fie că le stă în umbră, la braț ori chiar în față, pe motiv de „order of precedense”.

Totul arată bine în producția asta. Replici, decoruri, haine, actori, of, actorii! Ce „A-list” exemplar au adunat cei de la Netflix, nici nu aș avea loc să-i trec pe toți aici. În ultimul sezon însă, pe lângă Olivia Coleman, care o joacă absolut magistral pe Regina Elisabeta, sau Tobias Menzies – Philip, Ducele de Edinburgh (în cazul lui o surpriză încă din sezonul trecut, când mi-a depășit așteptările, căci îl văzusem doar în GOT, unde a jucat un rol minor, cel al lui Edmure Tully) ori Josh O’Conor – Prințul Charles, rămași din sezonul precedent, au apărut câteva noi personaje. Ah, dar înainte de ele, să nu o uit pe Helena Bonham Carter, care o joacă pe Prințesa Margaret, sora reginei, și care e una dintre favoritele mele încă din sezonul precedent.

Da să revin la cele două mari surprize de sezonul ăsta. În primul rând e vorba de Gillian Anderson. Da, fix ea, fix Scully din X-Files, care acum o interpretează pe Margaret Thatcher, „doamna de fier”, premierul Marii Britanii. Și ce rol face, ce rol! Serios, e genul de serial care te face să pui pauză, să mergi pe youtube și să cauți imagini cu personajul real, să vezi dacă a chiar zis așa? Și chiar a zis. Apoi să te plimbi de nebun prin wikipedia, căutând tot felul de viconți și baroneți și familii regale.

Și, desigur, a doua mare surpriză, și la fel de plăcută, e Ema Corrin, o actriță despre care nu știam absolut nimic până acum, dar care o joacă pe Prințesa Diana super foarte mișto. Și îi seamănă! Serios, am căutat pe net.

Până și ținutele, rochiile sunt similare, totul arată de zici e chiar pe bune, nu un serial.

Și desigur, povestea e chiar mișto, cu de toate pentru toți. Cu mulți, foarte mulți actori cunoscuți dar mai ales buni. E fix genul de serial făcut pentru binge-watching. Sau, mă rog, dacă te interesează ori pasionează puțin istoria, e genul de serial pe care nu-l lași din mână, dar pe care-l oprești din când în când, numai așa, ca să faci niște fact checking.

Așadar, enjoy!

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile