Top cele mai sublime urări de 8 Martie

Știm că trebuie să dăm flori, că trebuie să le facem complimente și că, mai mult ca în alte zile, trebuie să ne arătăm aprecierea față de femei. Mame, iubite, soții, surori, femeile din viețile noastre au ziua lor specială, pe 8 Martie. Nu toată lumea știe însă de unde anume a venit ziua asta și cum s-a ajuns la ea. Spre exemplu, 8 martie a devenit sărbătoare națională în Rusia, după ce bolșevicii au ajuns la putere, iar femeile și-au câștigat dreptul la vot, fiind apoi adoptată în toate țările socialiste și sovietice. Abia la vreo 60 de ani distanță, în 1977, a fost adoptată ca Ziuă Internațională a Femeii de către Națiunile Unite. Sigur, e puțin deplasat să îi căutăm rădăcinile strict în comunism și bolșevism. Însă e, fără doar și poate, o chestiune născută din socialism. De exemplu, prima sărbătoare intitulată „Ziua Femeii” datează de prin februarie 1909, când a fost organizată de Partidul Socialist American, la New York. Ea a fost apoi preluată la Internaționala Femeilor Socialiste din 1910, de către delegații germani și propusă spre a fi transformată într-o „zi internațională a femeii”, fără să fie stabilită o dată. Data de 8 martie, așa cum ziceam mai sus, își are rădăcina în mișcarea comunistă, în mișcarea bolșevică. Asta neînsemnând că celebrarea femeii este o chestiune comunistă sau politică măcar. Cu toate că, dacă e să ne luăm după modul în care se manifestă politicienii în această zi, am putea zice că e strict o acțiune de partid. Așadar, haideți să luăm câteva dintre sublimele și mirobolantele urări făcute de politicienii din Alba, cu ocazia zilei de 8 martie.

Categoria „Fuchsie și se duse”

„Dragi doamne și domnișoare, Viața fără dumneavoastră lângă noi ar fi doar în alb și negru.

Nu prea știm noi, bărbații, ce înseamnă fuchsia, dar un lucru este cert: voi dați culoare vieții noastre în fiecare zi! Vă mulțumim! La mulți ani!” – Florin Roman, deputat PNL

Ce-i drept, nu s-o pricepe el la culori, dar la femei sigur se știe. Că vorba aia, dacă e cum zice el, apoi viața lui e nu în culori ci chiar curcubeu.

 

Categoria „Mama mia, here we ego again”

”Cea mai frumoasă carte din lume este o mamă”, spunea poetul Grigore Vieru. Și pentru mine, 8 Martie este, în special, despre Mama. Să nu uităm să respectăm femeile zi de zi, nu doar de 8 Martie. Succesul lor trebuie să fie motiv de mândrie pentru noi! La mulți ani minunați fiecăreia dintre voi, femeile noastre dragi, albaiuliencele noastre iubite!” – Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia.

Mare noroc a avut Gabriel Pleșa că a ajuns primar. Uite, acum are timp chiar să citească din Grigore Vieru, nu doar să-și facă poze pe la bustul lui.

 

Categoria „Femeie, filimon amour”

„Se spune că “luni este ziua aceea în care și cafeaua are nevoie de o cafea”. Dar dacă ziua de luni o începi cu zâmbetele și veselia colegelor? Da, atunci devine o zi perfectă!

Doresc tuturor femeilor La mulți ani și o primăvară excepțională!” – Marius Filimon, viceprimar Alba Iulia.

Luni este ziua în care și cafeaua are nevoie de o cafea? La ce seriale se uită omul ăsta? Serios, am văzut mai multă expresivitate în șublerul vecinului Costel, dulgherul. Norocul lui că are funcție și colegele cam trebuie să-i zâmbească.

 

Categoria „Seseiul vieții”

„Frumoase și puternice, darnice și înțelepte, VOI sunteți cele care dați viață și sens vieții. Fiecăreia dintre dumneavoastră, doamne si domnișoare, o îmbrățișare si un gând bun. O primăvară frumoasă alături de toți cei pe care-i prețuiți. La mulți ani!” – Mircea Hava, mare om.

Clasic, discret, un copy-pastel în colori vii, luate de pe internet. Sigur că n-a scris el mesajul, dar important e că a fost sincer.

 

Categoria „Mulțumesc că existați și vă rog să mă votați”

„Urez tuturor doamnelor și domnișoarelor un sincer și călduros ”La mulți ani”. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți în fiecare zi, pentru că sunteți o sursă de echilibru și energie în familie, pentru că ne dați speranță și putere.

Mamă, fiică, mătușă, soră sau bunică, să fiți sănătoase, apreciate și să primiți tot ce e mai bun! Vă doresc o zi cu soare și o primăvară cu multe realizări și împliniri! Președinte interimar PSD Alba, Deputat Tuhuț Radu Marcel”  – Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD

E greu cu urările, când ai expresivitatea unei cozi de topor. Bine că măcar s-a semnat la final, semn că a chiar scris el mesajul, pe chiar pagina lui de facebook. Probabil că la PSD e deja coadă de doamne care caută adeziune.

 

Categoria „S-o ce? Sorin”

„La mulți ani tuturor doamnelor și domnișoarelor!” – Sorin Bumb, senator PNL

Nu ai cum să nu apreciez, la un om de calibrul lui Sorin Bumb, acest poem minimalist, acest efort dus până la lipsa posibilității de greșeală. Iată, așa se face. Bravo! Totuși, mângâiată?!

 

Categoria „Doamnele ajută”

„Stimate Doamne si Domnisoare, Va doresc o primavara minunata plina cu flori si bucurii! LA MULTI ANI!” – Corneliu Olar, deputat PNL

Cine ar fi crezut vreodată că acest „topor rotind pe ape” al politicii, Corneliu Olar, e atât de priceput în a compensa chiar toată lipsa lui de poezie? Sigur, nu știe să scrie cu diacritice și n-are toate cuvintele la el, însă uite ce frumos scrie cu majuscule. Dacă nici ăsta nu e semn de prețuire pentru femeie, chiar nimic nu mai e.

 

Categoria „Fie ca .. puncte puncte”

„Fie ca ziua de 8 Martie sa va aducă zâmbetul pe buze și toată fericirea de pe pământ…La mulți ani!” – Marius Hațegan, vicepreședinte Consiliul Județean Alba.

Ce, credeați că au dispărut „fie ca”-urile? Ete na. Cel mai mșito e însă cum le urează el zâmbet și toată fericirea de pe pământ, după care aruncă acele puncte de suspensie, de parcă e cumva blocat, nesigur pe el, ba chiar se răzgândește și, în locul fericirii, le urează doar mulți ani.

Desigur, ar mai fi și multe altele, căci puțini sunt politicienii din gura cărora n-au ieșit urări, care n-au dat măcar un copy/paste și n-au simțit măcar un fior așa, de grija muierilor. Îi găsiți, pe toți, pe facebook, că-s toți acolo.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile