Tuns, frezat, ca-n campanie la stat

  • de

E absolut fascinant modul în care orice primărie se activează în perioada de campanie și care tot ce face n-a făcut vreodată. Mugur de chiparcă dacă le-ai pune între buci și tot nu s-ar mișca așa rapid și cu-n așa talent. Uite, spre exemplu, într-o dimineață, în urmă cu ceva mai bine de o săptămână, prin Bărăbanț, un cartier din Alba Iulia, se auzea încă de la orele dimineții un frumos zumzet de mașină de tuns iarba. Unii, speriați de așa chestiune neobișnuită, au ieșit din case să vadă care-i treaba. Și, ce să vezi, niște omuleți înarmați cu mașini de tuns iarba frezau și piguleau la micul gazon dintre trotuare și carosabil. Și nu cu motocositoare din-acelea manuale, cu care-i vedem pe oamenii de la firmele care se ocupă de spații verzi, ci cu mașinuțe din-acelea pe care le împingi. Căci, ce să vezi, nu erau de la firmele cu care Primăria are  contracte ci angajații de la Stadionul Cetate, scoși cu mașinile de tuns iarba cu care, de regulă, întrețin gazonul. Iar oamenii, mirați cum erau ei, nici că au apucat să le mulțumească, că cei de la Stadion au început să zică niște urări de bine cu p*ulă și cam*pania lor cu tot.

În urmă cu nici două săptămâni, conducerea Primăriei Alba Iulia s-a întâlnit cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar și cu directorii de școli. Așa, ca să discute discuții despre începutul de an școlar. Iar directorii ar fi zis că n-ar fi rău dacă s-ar face niște dezinfecții înainte, în toate școlile. Ce prostie! Cum să ceri așa ceva unui edilache aflat în campanie? Păi el are ale treburi acum. Adică, poți să-i ceri să promită că va face, nu să chiar facă. Sau ce își închipuiau ei, directorii, că mai sunt bani de așa ceva? Hai, să-și facă fiecare școală, din banii ei, dacă vrea și poate. Dacă nu, să pună mâna pe photoshop, că poți curăța orice poză vrei.

Aflăm de la Mircea Hava că, gata, țaca-paca, s-a rezolvat cu autostrada Sibiu – Pitești. Oh la la! Că, zice el, s-au luptat Adina Vălean și colegii lui din PPE ca niște lei în călduri, au dat cu ghearele, au mușcat în gol, ar scrâșnit din dinți de s-a lăsat Comisia Europeană înduplecată și va marca 875 de milioane de europterix pentru un prim lot  al autostrăzii. Și, fiți atenți aici, că cică, zice nenea Havana, „Am fost captivi într-o poveste care ne-a făcut să fim partea rea și hulită a uneia dintre cele mai mari rute de transport european. Din momentul acesta, trebuie să spunem un NU hotărât ezitărilor și un DA clar pentru acțiune”. Of, bătrânețile astea, cum a uitat sărmanul că de 30 de ani e parte activă în acea „parte rea și hulită” care a frecat ridichea cu grație, de n-au să pupe autostradă nici copiii nepoților noștri. Bine că măcar n-a băut apă după Florin Roman, că ne promitea că ajungem în 6 ore de la Teiuș la Londra. Mă rog, 4 ore de la Alba Iulia la Sebeș, și de acolo dă-i să meargă.

Florin Roman, că tot l-am adus mai sus în discuție, se laudă iar prin online cum că amendamentul lui, prin care pensiile speciale vor fi impozitate, a devenit lege. Bravo, foarte bine. Sigur, încă nu-i chiar lege – lege, că e atacat la CCR. Ce uită însă să ne spună vârful tocit de lance penelistă e că mai toate legile care au instituit pensii speciale au fost inițiate fix de PNL. Sau că proiectul de lege care instituie pensii speciale pentru angajații Curții de Conturi, PLx 442 din 2017, e inițiat fix de către distinsul Florin Roman. Bașca a mai și votat, în alte cazuri, pentru pensiile spe- ciale. Așadar, vorba aia, a făcut rahatul praf, dar l-a și curățat parțial.

Marius BUCEA

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile