Un bărbat în ploaie!

  • de

Pare greu de crezut, dar și bărbații cu carnet de partid plâng câteodată. Serios. Uite fază cu Paul Voicu, care așa frumos a plâns de mai că îți vine să râzi. După ce a reușit să fie cam singurul luzărache al PNL la locale, Paulică a fost lăsat din brațe nu doar de Dumitrel, care oricum nu voia să audă de el nici înainte sau în timpul alegerilor, ci și de Mirciu- lică. Pe motiv că mna, Mircea luptă și el din greu pentru a mai conta în partid.

Și pierde și el cu grație. Așa că, atunci când l-a chemat pe Pleșa să-i dea biroul în primire, Paulică a început să plângă. Băi, dar să plângă, nu să se plângă. Să plângă cu lacrimi, că ce se face el acum, că nimeni nu-l mai ajută în partid, că e operat la spate, că are băiatul în Anglia, că el din ce se va mai descurca? Ce-o fi gândit Pleșa, naiba știe, dar noi ne-am emoționat sincer când am auzit poves- tea. Serios, nenea Paul, dacă ai nevoie de un job, trimite-ne un CV. Bine, dă-ne doar un telefon, că nu ne trebuie CV. Poți să scrii doar amintiri, să dai din casă despre toți ăia care până mai ieri îți erau prieteni și azi nici că te mai cunosc. Poți scrie chiar și cu pseudonim, să nu fie autodenunț, știi cum zicem?

După ce a super negociat, ca un super negociator care este el, lui Gabriel Pleșa i-a rămas un fel de „drept de veto” în ce privește viitorul city manager. Ha-ha! Adică, după ce au împăr- țit frățește posturile de vice – unul din USR (haideți pa PLUS) și unul din PNL (haideți pa gruparea Hava), urmează ca postul de city-manager să fie luat de PNL. Că așa e atunci când câștigi alegerile, dai tot, că ești darnic. Bine, a dat dar nici n-a dat, ca să zicem așa, că sanchi urmează să-și dea el acor- dul asupra numelui. Haha, ce-or fi râs ăia din tabăra lui Dumitrel când l-au văzut pe Pleșa așa fioros. Lasă băbă- iatule, că-ți dai tu ok-ul, stai liniștit. Uite, de exemplu, numele preconizat pentru acest post este un super mega uber specialist, Robert Bandi. Bandi cu i normal, nu ca ăla, știți voi care. Iar Bandi ăsta e un așa om valoros că aproape l-au pus cei din PNL pe listă la Consiliul Local, pe poziția 21. După care nu l-au mai pus nici acolo. Între timp, omul pare că e în cărți. Că deh, o fi el medic veterinar de meserie, însă cel mai important, e membru de partid și tânără speranță. De altfel, omul fuse- se dus la partid de către Popa Pistol, în urmă cu câțiva ani, și anunțat drept un fel de Prinț de Oarda de Jos. După care, desigur, ca orice veterinar cu carnet de membru de partid, a lucrat în Primărie, pe fonduri europene. Nooormal!

În timp ce Spitalul Județean stă să crape, Dumitrel o folosește pe madam Mârza, managerul instituției, pe post de pion în jocurile politice interne. Adică, mai nou o trimite pe ea să facă și să dreagă, să discute cu managerii altor spitale și cu primarii care sunt ordona- torii de credite ai acelor spitale. La Aiud, de exemplu, sau la Blaj, de alt exemplu. Asta în timp ce pe el l-a luat mustața pe dinainte și promite verzi și uscate, că are să facă și să dreagă. Ah, doar ca și chestie, Consiliul Județean stă pe un ex- cedent bugetar de vreo 30 de milioane. Dar nu-i nimic, că la Spital ne descur- căm și așa. Mai băgăm trei paturi de ATI la nefrologie, două la cantină și trei în fața chioșcului, în curte, și ne-am scos. Bașca sunt și mai aproape de morgă. Da’ am făcut economie, am încheiat anul pe plus la bani, la CJ. Iuhuuu!

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile