Vidra, de la Resiga la Petricele și cumpărături de toate cele

Aruncată undeva în vârful Apuseni- lor, mai sus de Câmpeni, comuna Vidra e probabil singura localitate în care, la alegerile locale, PSD a reușit să bată PNL-ul. Ceea ce e cumva trist, căci ne- ar fi plăcut să facem mișto de fostul primar, Ioan Alexandru Resiga, al cărui CV încă tronează pe site-ul Primăriei și în care și-a trecut la rubrica de „Ca- lificări” doar două chestii: președinte al COOP Vidra între1983 și 1990, plus calificarea de „primar”, începând cu 2004. Acum, ce-i drept, despre noul ales, Doru Petricele, nu prea avem ce  să vă zicem, cu toate că – o să vedeți mai jos – omul și-a început super bine mandatul. În ce privește cumpărăturile, activitatea de shopping bugetar, că despre asta o să vă spunem în pagina asta. Să purcedem, așadar, prin achizițiile directe făcute de Primăria Vidra.

Pentru că a vrut să înceapă anul în siguranță, Primăria cumpără, pe 10 ianuarie, servicii de consultanță în pro- tecția muncii, cu 6.000 lei, de la Mont Safety SRL. În 14 februarie sunt achi- ziționate și niște servicii de medicina muncii, pentru angajații Primăriei, cu 4.325 lei, de la Amves SRL.

Documentația tehnico-economică necesară construirii unui pod peste Arieș trebuia actualizată, astfel că Lupea G Cornel, un domn, primește 7.000 de lei să se ocupe de asta.

În 27 februarie, când ne pregăteam de pandemie și toate cele, primarul Resiga plătește 85.680 lei pentru lucrări de înregistrare sistematică în cartea fun- ciară a unor imobile. Banii merg direct la PFA Joldeș Marius Constantin.

Pe 26 martie, în plină stare de urgență, Primăria Vidra cumpără niște ma- teriale de construcții, de vreo 6.000 de lei, dar și articole de birou, în valoare de 5.700 lei. Că deh, se stă mai mult la birou.

Urmează câteva achiziții de materi- ale de protecție, dezinfectanți și chiar viziere, acestea din urmă fiind plătite cu 200 de lei. Mai important însă, pe 30 aprilie, Roba P. Andrei, PFA, primește

8.700 lei să facă niște reparații pe la clădirea fostei primării din Ponorel. Același domn Andrei Roba, odată ce termină cu reparațiile astea, va trece la niște lucrări de renovare la sala de sport din Ponorel, pentru care primește 12.000 de lei.

Ieșirea din starea de urgență îi găsește pe cei din Primăria Vidra în plin avânt al planurilor, așa că 10.000 de  lei sunt plătiți pentru niște servicii de consultanță pentru depunerea unei ce- reri de finanțare. Banii ajung la aceeași firmă de casă a primăriilor peneliste din județ, Alba Proiect Consulting SRL. Odată consultat de către băieții ăștia,  lui Resiga a început să-i placă, așa că prin luna iulie le mai dă încă 17.000 de lei, de data asta ca să-l consulte în le- gătură cu depunerea altei cereri de fi- nanțare, de data asta pentru iluminatul public. Până să vină purcoiul de bani din fonduri, ca urmare a consultanței, Primăria Vidra mai plătește 5.140  lei, pe data de 1 septembrie, către Electric Invest SRL, ca să schimbe niște becuri prin comună.

Mai sunt, de asemenea, cumpărate câteva chestii sanitare, chiar și măști de protecție pentru elevii din comună, în valoare de 1.060 lei.

În 14 septembrie Primăria Vidra plă- tește 2.500 lei pentru niște urne de vot. Căci, se pare, urnele de vot folosite în urmă cu un an le-au rămas mici.

Proaspăt ales primar al comunei, domnul Petricele se pune și el pe treabă și pe buget. În data de 6 octombrie are loc o achiziție pentru niște reparații la drumul comunal, în valoare de 111.000 lei, bani dați în mod direct celor de la Aria Construct SRL. Desigur, cel mai probabil achiziția asta e rămasă moș- tenire și fusese pregătită de către fostul primar, căci Aria Construct SRL din Alba Iulia e firma care, prin 2018, mai primise vreo 8 milioane de lei, ca să re- pare aceleași drumuri de prin comună.

În primele luni de mandat mai sunt achiziționate niște anvelope, niște echipamente de supraveghere video – doar 1.000 lei – dar și steaguri noi pentru primărie. Însă, probabil cea mai importantă achiziție, dovadă că noul primar, domnul Petricele, e chiar pus pe schimbat lucrurile în comuna Vidra, e făcută în data de 9 noiembrie. Brand Fier SRL-D primește un contract în valoare de 5.000 de lei pentru figurine iluminat și ghirlande luminoase, ca să fie pomul de Crăciun unul  frumos,  să se vadă din Câmpeni sau, dacă e vreme bună, chiar din vârful muntelui Găina.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile