Adio Art!

S-a încheiat o eră. Gata. De-acum, eu și cei care ne pierdeam zile și nopți, care ne goleam buzunare doar ca să ne umplem tolba cu amintiri, am devenit oficial bătrâni.

Art-Cafe-ul s-a închis. E trist, însă pe undeva e o dreptate pe care Demiurgul ne-o face, mie și celor de seama mea, care ne-am legat mare parte din distracții de locul ăla. Poate că e o mică răutate, spusă acum la ceas funest, însă e mai bine așa. Mai bine să dispară pentru totdeauna, decât să rămână viu, dar furat de puștanii noii generații ori să fie transformat în ceva lipsit de menirea lui. Măcar acum, în felul ăsta, Art-Cafe-ul va fi rămas doar al meu și al celor de-o teapă cu mine.

Nu mai contează ce se va face acolo și cum ori pentru cine. Nu va mai fi niciodată locul în care mergeai la cafea și rămâneai la a 10-a bere. Nu va mai fi niciodată locul în care o seară de miercuri avea un parfum de vineri, cum nici cei mai bogați corporatiști nu-și permit. Nu va mai fi niciodată locul în care Aurel să recite, în timp ce alții încercau și ei să se joace de-a poezia. Nu va mai fi niciodată locul în care artiștii veniți să joace pe „scenele” orașului își etalau talentul la golit sticle. Nu va mai fi niciodată locul în care, în Alba Iulia, se cântă Ciaccona lui Bach, în care Laura ține recitaluri de Bossa Nova sau Jazz. Nu va mai fi niciodată locul în care să se lanseze cărți, să se joace teatru de improvizație, să se cocheteze, atât cât se poate în orașul ăsta, cu actul cultural.

Nu va mai fi niciodată locul în care, cu atât talent și măiestrie, trișam regula fumatului în interiorul localului, transformând fiecare seară într-o petrecere privată.

Nu va mai nimic din tot ce-a fost și, totuși, va fi fost tot ce nu va mai fi vreodată, căci Art-Cafe va rămâne în amintirile noaste o oază cum puține au fost în orașul ăsta.

Iar dacă într-o bună zi îl veți vedea pe Lulu, hălăduind pe străzi de colo colo, mergând fără direcție și aruncat parcă în voia sorții, să nu-l certați. Mai bine opriți-l și beți cu el o bere în amintirea Art-Cafeului, cel mai răsfățat și nebun copil al cârciumilor din oraș.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile