BLING EMPIRE. Un realitrilulilu despre problemele unor săraci oameni bogați

  • de

Pare că cineva de la Netflix a băut apă după un om de la canalul Diva, că altfel nu-mi explic producția asta numită Bling Empire. Nu zic, e genul de „serial” care te prinde, însă nu din cauză că îți place, cât din cauză că te enervează și-ți creează un fel de curiozitate născută din nevoia de a zice, în gând măcar, „mă dă-te mă în plm!!!”. Chestie pe care o faci, tot cam la a doua sau a treia fază din serial.

Sincer, nici nu știu unde să încadrez producția asta. Netflix zice că e „reality show”, cu toate că pare mai regizat ca un meci de fotbal de pe vremea Cooperativei. Dar, mă rog, poate că așa arată „realitatea glamour” a unor milionar-miliardari asiatici din Los Angeles.

Serialul are 8 episoade, de câte 30-40 de minute fiecare, și urmărește „povestea” unor personaje reale, a unor super bogătani asiatici care nu mai știu ce să facă cu viața lor, sărmanii de ei. Sunt câteva personaje principale și apoi câteva care apar așa, doar din când în când. În mod cât se poate de evident, totul e construit pe baza unor clișee și ca să servească așteptărilor privitorului, a prejudecăților pe care el le are despre viața bogătanilor. Desigur, totul e plin de lux și fițe și figuri cât încape, însă e deopotrivă și plin de mici scenarii de căcat, croșetate în jurul unor siropoșenii sentimentale, făcute așa, ca să poți empatiza cu oamenii ăia.

Totul e un bullshit a la Disney combinat cu orice teenage soap show, gen Vampire Diaries, în care toți ăștia trăiesc într-un fel de basm și nu fac altceva decât să rupă pisica cu chestii scumpe, petreceri, călătorii și shopping. Lux nenicule. Și, cum altfel?, nelipsita intrigă, bârfele, micile mari probleme ale unor oameni care chiar n-au probleme. Sau, dacă le au, nu-s cele din serial.

Christine Chiu, milfă cu bărbat proprietar de clinică de chirurgie plastică în Beverly Hills nu se halește deloc cu Anna Shay, o babetă născută miliardar. Kelly Mi Li, altfel o bunăciune, se iubește și nu se iubește cu un somefraier pe nume Andrew, care-i actor. Și care, vai, suferă din dragoste de n-ai văzut așa ceva.

Kane Lim, un bogătan copil de bogătani, care pare cam gay și super îndrăgostit de papuci, e unul dintre personajele mai haioase și care nu prea „joacă” în poveștile de „intrigă”. El e un fel de amicul cel mai bun al lui Kevin, fotomodel și singurul sărăntoc din tot serialul.

Kim Lee e un fel de altă bunăciune care sanchi face bani pe barba ei, pentru că femeia e cel mai cunoscut DJ de care n-ai auzit vreodată. Și, bineînțeles, e cam țărancă la niște faze, că se ia la bastârci cu babeta miliardară, gen îi umblă prin casă și-i găsește niște sex-toys. Pe care, desigur, trebuie să le vadă toată lumea, ca să știm că babeta încă și-o dă la rădăcină. Iuuu-hu!

Mă rog, mai sunt și alte personaje, unele care apar din când în când, cum e Jamie Xie, o puștoaică făcută de un miliardar, care e influensăr și se pricepe la cumpărături.

Chestia e că toate personajele astea sunt cât se poate de reale și nu e nimic inventat în ce le privește. Ori în ce privește banii pe care-i au. Cât despre „povestea” serialului, ei bine asta pare absolut și exagerat de trasă de păr și de regizată. Dar mna’, probabil că asta e șmecheria. Până la urmă m-au agățat și pe mine, și uite că scriu despre el.

Una peste alta însă, Bling Empire face parte din categoria serialelor „Muntele Găina”, la care te uiți o dată de curios, după care e o prostie să te uiți la orice alt serial de genul ăsta.

Gina LOLOFRIGIDA

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile