Când asistații social le iau bugetul de la gură unor politicieni

Există unii politicieni, în special din categoria celor care se dau „de dreapta”, care revin mai mereu la tema asistatului social care căpușează bugetul fără să producă nimic. Că nu se poate să tot dăm bani la unii care nu fac nimic, care nu muncesc pentru comunitate și, în fapt, nu merită ajutoarele astea sociale. Ar fi de-a dreptul haios dacă n-ar fi ridicol, să-i vezi pe unii care au strâns averi uriașe frecând menta în fel și fel de funcții publice cum, de la înălțimea miilor de euro pe care-i încasează lunar, se iau de piept cu amărâții ăia care încasează câteva sute de lei pe lună „fără să presteze”. Că, zic ei, facem risipă.

Din când în când, niște unii de teapa lui Florin Roman revin la tema asta, a asistatului social care căpușează bugetul, și o recită precum o mantră în direcția oricui are timp și chef să le dea atenție. Băieți care ei înșiși sunt nimic mai mult decât niște căpușe pe spinarea statului sar la gâtul ălora de le ghiorlăie mațele, pentru că iau banii ăia fără să merite. Adică, sigur, în accepțiunea lor, sunt ok și ajutoarele date de stat, însă doar acolo unde trebuie. După ce se face anchetă clară, studiu cu cercetători britanici, naiba știe ce. Căci asta pare să fie marea problemă a politicianului „de dreapta”, faptul că huzuresc unii și fură de-a dreptul câteva sute de lei lunar. Unii care „refuză” să muncească. Că, și aici e problema, cam așa este cetățeanul de rând văzut de ochiul unor politicieni „de dreapta”: un leneș profitor, care nu vrea să muncească.

N-ar fi prima dată când politicienii îi ceartă pe cetățeni, că nu-s productivi, că nu muncesc la fel de mult ca japonezii și la fel de eficient ca germanii, și mai ales că nu se mulțumesc cu câteva sute de euro pe lună. Până la urmă, în mintea unora ca Florin Roman, dacă poți să muncești trebuie să o faci musai, chiar și pe sub 300 de euro pe lună, cât e salariul minim la noi.

Sigur, mai departe de mârlăneala asta a politicianului român, care de multe ori îl crede pe cetățean leneș, prost și profitor, chitit doar să ciupească niște ajutoare sociale, nedispus să muncească pe doi lei, e faptul că atitudinea asta vine din partea unora care n-au făcut sau produs nimic în viața lor, de la niște șmecheri pe care „sistemul”, partidul, cumetriile, nepotismele sau, cine știe, hazardul, i-au pus în te miri ce funcții unde, ce să vezi, se spetesc de-a binelea pentru amârții ăia de câteva mii sau zeci de mii de euro lunar.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile