Cetatea de Baltă, cu castel și primărel, și-un buget cam frumușel

Trebuie că ați auzit de Castelul de la Cetatea de Baltă. Ați auzit, sigur, că l-au refăcut cei de la Jidvei și e un fel de bijuterie a locului. Ce n-ați auzit însă e că Cetatea de Baltă are un primar, iar primăria are un buget și se joacă destul de des de-a cumpărăturile. Edilul, pe care-l cheamă Constantin Comandaru, se ocupă de tot prin zonă. Drumurile le-a rezolvat încă de anul trecut, când  a dat aproape 10 milioane lei, plus TVA, pentru reparația și modernizarea a aproape 10km de drumuri din satele comunei. Banii au ajuns la Prenis SRL, o firmă care în ultimii ani a devenit extrem de apropiată de administrația penelistă din zona Blaj, iar asta se vede în faptul că, grație contractelor publice, în ultimii patru ani și-a triplat cifra de afaceri.

Ei bine, dacă drumurile au fost rezolvate încă de anul trecut, domnul Comandaru s-a pus pe treabă anul ăsta și a trecut la clasicele mici cumpărături, acele deosebite achiziții directe. Spre exemplu, pentru reparația drumurilor, aia de care ziceam mai sus, a plătit, în mod direct, vreo 90.000 de lei firmei Dumiconsult Tehnic SRL pentru servicii de diriginte de șantier. Firma e a unui fost colonel, acum în rezervă, și care se mai joacă cu Garda Cetății pe la Alba Iulia, fiind implicit un mic priete- nar al administrației galbene.

Ca orice primar în perioadă de pan- demie, Comandaru a cumpărat și el niște dezinfectanți, niște măști, asta la pachet cu nelipsitele tonere. Însă, când toată lumea se pregătea de intrat în starea de urgență, Primăria cumpăra, cu 123.700 lei, niște servicii de cadastru de la Crișan H. Cristian.

În data de 5 martie, Primăria Cetatea de Baltă cumpără, cu doar 33.000 de lei, o sirenă electronică de 600W, cu radio extensibilă. Sirenă, da! De la firma Axatel Service SRL. După care, pe 16 martie mai cumpără și un megafon, cu doar 251 lei, de la Bona Lux SRL.

Pentru că deja eram în plină criză și stare de urgență, pe 21 aprilie Primăria plătește 245.000 de lei pentru refaceri de rigole și podețe din beton, achiziție directă de la APIS COM SRL.

Prin luna mai, în data de 11, când s-au deschis deja terasele, este achiziționată o motocoasă cu accesorii, de la aceeași Bona Lux SRL, cu doar 4.571 lei. La două luni distanță deja cumpăra, de la aceeași firmă, piese ca să repare motocoasa. Ulterior, tot de la firmele astea, Apis Com și Bona Lux mai sunt cumpărate materiale de construcții, cu aproape 10.000 lei și simple materiale cu 2.000 lei.

În data de 30 iunie, Primăria lui Comandaru cumpără flori. Niște aranjamente florale, că nu putea lua garoafe. Pentru ele sunt plătiți, către Oleander Garden SRL, 19.056 lei.

Data de 2 iulie este o zi numai bună pentru Total Business Land SRL, firmă apropiată de PNL, despre ale cărei aventuri și contracte am mai scris noi. Primăria lui Comandaru le dă două contracte, unul de 100.000 de lei, pentru servicii de elaboare studii, și un altul,  de 125.000 lei pentru servicii de urbanism.

Pachetele de birotică și tonerele sunt prea multe și n-avem spațiu aici să le enumerăm pe toate. Vă mai zicem însă că domnul Comandaru a luat, pentru primărie, și aparate de aer condiționat, de vreo 20.000 de lei în total, și uși noi din termopan, cu aproape 10.000 de lei două uși, ba chiar a plătit 14.300 lei pentru o nouă capelă mortuară, nu înainte însă de a termina cu ceea ce pare proiectul anului în Cetatea de Baltă, căminul cultural. Branșamentele de la acesta au costat 9.000 de lei, bani dați către Electra Exim SRL. Tâmplăria și PVC-ul au mai scos alți 7.000 din buget, dați firmei Herodot Aur SRL. De la Interfrig Service SRL, cu care a mai tot avut contracte, a cumpărat pe 31 august un „pachet bucătărie”, cu 98.000 de lei. Asta după ce, pe 24 iunie, plătise 47.000 de lei celor de la Folsim Construct SRL, pentru reparații curente la bucătăria și anexa căminului cultural.

Și ar mai fi, desigur, multe alte mărunțișuri cumpărate de Primăria Cetatea de Baltă, că doar duce bugetul. Și poate că ar trebui să povestim puțin și despre domnul Primar Comandaru, ale cărui declarații de avere s-au îngrășat vizibil de când e primar. Însă de treaba asta o să ne ocupăm altă dată, în altă pagină. Până una, alta, îl felicităm pe distinsul edil pentru marile realizări și talentul deosebit în a se juca cu bugetul. Să fie bine, ca să nu fie rău, că binele înfrânge.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile