CURTEA DE PONTURI – Săptămâna 39

Că tot vă ziceam mai sus de Pleșa, care a cam rămas pe din-afară în USR, se pare că primărică nu-i tocmai prost. Adică, să ne înțelegem, omul are vreo 20 de ani de politică în PNL și e cam învățat cu combinațiile și șmenurile. Iar omul pare să fi înțeles că USR și-a cam atins limita în ce privește propriile lui planuri și nevoi. Bun, a fost o trambulină utilă, cu care a sărit în Primărie, însă cam aici e limita. În plus, cum el n-a fost niciodată un lider, ci mai degrabă un ajutor de lider, nu poate nicicum să se impună în interiorul USR. Mai ales că acolo e și plini de din-ăștia care încă au principii, valori și chestii din-astea care nu se pupă cu eficiența politică. Așa că Pleșa o joacă deștept și își cam face ploile pentru o reîntoarcere acasă, în PNL. Însă asta ține și de meciul intern din PNL, că dacă nu preia Dumitrel partidul, nu prea are unde să se întoarcă într-un PNL în care Hava e încă tătucă. Dacă însă se schimbă modificarea la PNL, atunci posibil ca la anul pe vremea asta să-l vedem pe Pleșa iar mare liberal. Sau ce, credeați că în tot meciul ăsta al gunoaielor, de exemplu, unde principal vinovat de situație e Dumitrel, pe care Pleșa l-a protejat chiar și cu riscul de a-și pierde orice susținere din partea populației, a fost jucat așa, degeaba, fără vreo miză?

Chiar dacă sunt deja parteneri de guvernare de atâta vreme, cei din PNL și USR n-au reușit încă să-și împartă tot ciolanul. La Alba nicidecum. Toți așteaptă, parcă, să își rezolve prima dată problemele interne, să fie clar cine conduce partidele și, implicit, cine taie și împarte. Însă, răstimp, procesul de „faceți loc că vin ai noștri” a început. Spre exemplu, Ovidiu Ciucur, micul penelist de la Cugir, a fost ejaculat din funcția de șef al ARR. Că, ce să vezi, i-a fost anulată detașarea. Și lui și mai multora din țară, care erau detașați acolo din alte funcții. Asta ca să le facă loc băieților din USR. Că sigur, e Drulă un câine, dar e un câine care are grijă de cățeii lui din filiale.

Dacă tot a văzut că trebuie să lucreze îndeaproape cu băieții din PNL, Gabriel Pleșa s-a gândit să-i reabiliteze puțin și pe oamenii de afaceri ai fostului său partid. Pe sistem că nu contează cu cine, da ceva să se facă în Primărie. Iar după ce a început cu Nedelcu, fostul om de încrede a lui Voicu, se pregătesc de reabilitare domnii Tecșa, Nustiu și Ursu. Care, mai nou, merg pe la Primărie destul de des, însă doar după ora 17:00, ca să nu fie văzuți de toată lumea, semn că încă se negociază intens.

Etichete:
0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile