Echipamente de protecție de la o firmă de invitații de nuntă

De când cu pandemia de Covid, nimic nu mai e normal în ceea ce a ajuns economia noastră de piață. S-au închis și firme însă multe din ele, mai ales cele care au avut patroni deștepți, s-au reorientat. Până la urmă, în comerț important e să ai cui vinde, nu contează ce. Azi ești brutar și faci pâine, mâine vinzi măști și gel de mâini unei instituții publice. Totul e să găsești instituția publică la al cărei buget să te lipești.

Spre exemplu, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba are și ea un buget, deloc de neglijat. Cea mai mare parte, j-de milioane bune, merg pe servicii de asistență în cadrul centrelor din județ ori pe alte chestii, însă o sumă frumușică va merge și pentru achiziția de materiale sanitare și de protecție împotriva Covid 19.

Pe data de 24 decembrie, că atunci e o zi numai bună de făcut cumpărături, DGASPC Alba organiza o licitație pentru achiziția produselor de care ziceam mai sus. Fix în ajun de Crăciun. Suma, o nimica toată de jumătate de milion. E vorba, desigur, de un contract cadru, pentru 6 luni, că doar câte măști să porți deodată ca să iei de jumătate de milion, plus TVA. Contractul este câștigat de o firmă din București, numită Deluxe Cards SRL. Firma asta, așa cum ați ghicit, n-are nici o treabă cu materialele sanitare. Ei sunt, de fapt, niște unii care fac invitații de nuntă, de botez, care vând fel și fel de chestii asociate unor astfel de evenimente, de la mărturii și până la hăinuțe. Și fac asta, chestie altfel foarte ok, prin mai multe Mall-uri din țară. Dar măști și produse sanitare ori de protecție împotriva SarsCov2? Ntz, nici vorbă. Și, cu toate astea, ei sunt cei care vor livra produsele celor de la DGASPC Alba. În fapt, tot pe 24 decembrie a și fost semnat un prim contract subsecvent, iar 5 zile mai târziu, pe 29 decembrie, un al doilea contract. Că deh, să nu-i prindă Revelionul fără mască. Păi, cum ziceam, nici nu contează ce vinzi, important e să găsești pe cineva care să cumpere.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile