Guest post. Analiza lu’ Cezar

  • de

Tensiuni interioare in PSD Alba: cine a băgat primul sapa în electorat?

Dă-o-n mama ei de pandemie și în ele de restricții. Când e de înverzit orașul cu roșu și de umflat ouăle, chiar înainte de sărbătorile Pascale, nu-i limită și nici bai, c-așa zic „studiile de specialitate” că-i bine să se facă, ca să nu fie rău – în sondaje – chiar dacă alegeri ne pasc abia peste câțiva ani. Sunt unii de nici măcar nu s-au trezit din visul campaniei și le bat cardanele și motorul fără nici un iz de responsabilitate și asumare, darămite proiecte. E destul s-ajungi pe sticlă și pe fila unui ziar de împachetat slănină, fiindcă, nu-i așa, cum spunea distinsul Tuhuț într-o emisiune locală nefericită: „campania electorală începe a doua zi după alegeri”.

Ș-ar fi culmea, la tine acasă, între ai tăi, să fii zen până la capăt și să te cerți doar cu ceilalți, căci o ființă bătăioasă, ce luptă pentru binele tău, pardon, al său, luptă până la capăt – cu toate prostelile sus!

Și chiar dacă inițiativa aparține celui mic, acum ce să facem, sa îl facem mare? Nu, domnule, ne furăm și între noi, c-așa e regula de bază ce s-a cronicizat deja, a devenit sfântă tradiție imediat pe stânga, după depunerea de coroane și jerbe, fie că suntem mai vechi ori mai noi, iar un consilier local se face roșu la față fiindcă „frații” de panglică i-au furat foarfeca succesului local și-a primit mai puțin merit decât spectatorii de aceeași culoare, chemați doar de umplutură, unii ce-au făcut chiar o meserie din figurație.

Între timp, oricare ar fi „vinovatul”, sunt absolut sigur că cetățenii consideră o reală prioritate în timpuri de pandemie și criză această defilare de grădinari cu diplome de partid. Și-n zilele lor cele mai sumbre, și-n care sunt încercați de viața de zi cu zi, cea care se întâmplă departe de prosteală, sticla sau ambalaje de împachetat mase, au să meargă și-au să roadă ori să sugă un molid, un braduț, un carpen, sa le țină de foame și de sete, cu speranța că într-o zi o să avem și noi niște unii care măcar mimează normalitatea. Fiindcă nimeni nu cere niște astronauți!

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile