Încă un serial cu super eroi. Yeeey!

Fix ce lipsea. După Superman, Batman, Aquaman, Antman, Forinroman și toate variațiunile posibile pe teme de super eroi, taman asta lipsea, Jupiter’s Legacy, produs de Netfix. Adică un serial cu niște super eroi de care n-ai auzit vreodată, care au niște nume pe care n-o să le ții minte nici de la un episod la altul și nici la finalul sezonului, interpretați de niște actori pe care-i ții minte doar vag, de prin alte seriale. Oficial cu super eroi, care pe alocuri par niște knock-off după mutanții din X-Men, Jupiter’s Legacy e un fel de serial secundar în care o trupă de actori, care în mod normal prind doar roluri secundare, s-au trezit că interpretează câte un rol principal. Woo hoo! Unde mai pui că tot sezonul e cumva rupt în două povești, una care se petrece în prezent, gen, și una care se petrece undeva cu un secol înainte și care urmărește aventura în urma căreia niște banali au ajuns super eroi. Și care seamănă înfiorător de mult cu scenariul unuia dintre filmele cu Indiana Jones. Și, desigur, plin de clișee din-astea din tagma lui politically correct, în sensul că avem de toate, de la super eroi de culoare, asiatici, femei, tot ce trebuie. Diversitate. Sigur, nici acum nu țin minte cum îi cheamă pe super eroii ăștia, și au trecut nici două ore de când am văzut ultimul episod.

Practic, povestea are 6 super eroi principali, șeful, nevasta șefului, fratele șefului, cel mai bun prieten al șefului, un altul și un negru. Iar acțiunea se petrece undeva la mai un secol de când au devenit ei super eroi, după aventura aia tip Indiana Jones, care are loc în 1930, imediat după marele crash financiar din 1929. Evident, pe lângă copiii ăstora șase, care-s și ei super eroi, doar că nu-s încă legitimați la congregația familiei, se pare că mai sunt o grămadă de alți super eroi mai mici și mai tineri, care nu-i clar de unde și cum au apărut. Și, ce surpriză!, există și un anti super eroi, adică ăla răul. Care, altă surpriză, fusese unul dintre cei șase, dar care s-a dat cu răul. Deși, cine știe, poate că nu-i chiar așa rău. Iar unul dintre cei buni e în scaun cu rotile și se ocupă de creiere. X-Men much?

Ei bine, toată povestea asta a super eroilor e atât de încârligată și atât de repede sare de la o chestie la alta, că ajungi să te uiți la tot sezonul și să-ți dai seama că n-ai înțeles mare lucru. Și că, de fapt, nici măcar nu aveai ce să înțelegi. Toată povestea aia din trecut rămâne cumva în aer. Sigur, niște vise, niște chemări ale cuiva, niște premoniții, o aventură în stil Indiana Jones și gata, și-au luat puterile. De la cine? Cum? Cu ce scop? Nimic nu e clar. Iar povestea actuală, adică toată povestea sezonului pare un fel de trailer lung de 8 episoade. Pe bune, tot ce face întreg sezonul ăsta e să fie un teaser pentru sezonul următor. Adică, sigur, pe final te prinzi că fratele nu-i tocmai unul bun, că el e combinatorul cel rău, deși nu-i clar dacă cel rău e și el rău sau ce naiba s-a întâmplat cu el? Deci, dacă vrei un teaser de 6 ore, knock yourself out, ăsta e serialul.

Și, desigur, să nu uit, că lupta asta dintre bine și rău, chiar dacă e un film cu super eroi, nici măcar nu e clară. Adică totul se desfășoară într-o zonă gri, plină de clișee și bullshit moral. Ăștia, liga lui pește, cei șase – adică cinci – super super eroi, o țin pe aia a lor cum că nu trebuie să omoare. Ce ridicol! Plm, pacifiștii lui pește. Adică, scapă o namilă cu super puteri, omoară niște oameni, ba chiar câțiva semi-super-eroi, iar ei se străduiesc să-l prindă și să-l bage la pârnaie, că n-au voie să-l omoare. Că așa e codul. Și mai sunt și alte câteva chestii la care o să dai ochii peste cap, precum fiul disperat să-și impresioneze tatăl ori fata rebelă care, deși e super mega erou, o cam dă pe droguri și se babardește pe ascuns cu fiul super eroului cel rău, care ăla nici măcar n-are puteri, dar are un băț cu super puteri. Ce original! Taman când credeam că nu se pot face super producții super proaste cu super proști eroi…

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile