Inspiri, expiri, instituțiile tot te trag în piept

Hai, că de când cu pandemia lu’ Covid, de când cu măștile purtate peste tot, nici că ne mai pasă de ce fel de aer inhalăm. Mai stă cineva să se intereseze de calitatea aerului? Mai vorbește cineva de PM10 sau PM2,5? Vorbește o lae! Dă-le dracu de particule microscopice, că nu-s viruși nenicule. Lasă, inspiră serios și vezi-ț’ de treabă, nu mi-i tot deranja pe băieții și fetele din instituțiile care ar trebui să aibă grijă de aer.

Ei, iote că nu toți sunt chiar așa. Deunăzi, un amic le-a scris băieților de la Garda de Mediu și le-a cerut să-i zică și lui cam care-i situația aerului din zona în care locuiește. Ba chiar și-a permis – auzi tupeu! – să le ceară să facă niște măsurători. Da’ unde te crezi dom’le, la croitor?

Și i-au răspuns cei de la Garda de Mediu de l-au umplut de respect. Cum se vede în poză.

Adică, s-au adresat ei celor de la Agenția de Protecție a Mediului, care le-a zis că ntz, nu e loc, nu se poate măsura, haideți pa! Și nici ei, la Gardă, n-au aparatură. Și-apoi, pana mea, taman acum, în campanie electorală vrei să vină instituțiile publice să-și facă treaba? Da’ ce, nu-s și ei oameni, n-au și ei carnet de partid, n-au responsabilități și ei față de organizația de bază, față de candidați și alea?

Eh, și uite așa, inspirăm și expirăm liniștiți, fără să știm ce naiba inspirăm sau expirăm. Iar dacă nu știm înseamnă că e bine. Că așa merg lucrurile pe la noi.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile