JURNALUL PITICULUI PROMO – am să mă renasc ca pasărea felix

  • de

Dragă jurnaule,

Nică ieri nu e ca acasă! Cum zicea și marele Kikergaard, veața chear dacă trebe trăită cu gândul la înainte, ea poate să fie înțeleasă decât privind câtre înapoi. Iar eu când mă privesc înapoi, când îmi aduc eu deaminte de orașul meu, de Alba Iulea, de vremea când căram la mine zece caete și zece pixuri și stilouri, ca așa mult scriam ieu, pe mină mă apucă așa o melancolie și un sentiment, de cum să zic, de liniște și pace sufletează. De câte ori mă gândesc dpsere acasă simt că mă ia cu bucurie și cu speranță.

Simt că de aici trebuie să mă regândesc din temeliile propriei mele ființe, să mă reconfigurez ca om politic și să mă relansez către înnaltele idealuri de a face bine la oameni din orice poziție. Că cum să te poți relansa dacă nu de unde teai lansat? Șimai ie și o oportunitate de șeansă care se arată la orizontul apropiat, că dacă adversarii mei care mă dujmănește de la hât Bruxăl, mia făcut rău pe la spate la București, am să mă reconfigurizez și eu pe locul lor de sursă de putere, la Alba Iuliea, unde era capitala nu numai de suflet ci și capitala la energia lor politică și care acum nu mai ie în mâinile lor că i-a dat bunul Dumnezeu afară și a pus în locul lor pe alți oameni, iar unii dintre ăia alți oameni ie prieteni apropiați de mine, prieteni vechi care mă știe încă de la începuturile când începeam eu să urc în sus spre calea progresurlui și cu care încercam noi împreună să facem bine la oameni.

Orice pas în față, fie el și unul mic, e un pas înainte, așa zice o vorbă de la bătrâni. Și chear dacă unii stă și zburdă de bucurie pe pașii în față pe care iam făcut eu cu partidul, pentru oameni, că eu mereu la oameni mă gândesc, asta nu înseamnă că este neapărat o victorie pentru ei sau că e cumva o înfrângere pentru mine. Caul care nu se pleacă sabia nul taie, iar eu nu plec capul și am să fac să fie bine chiar și de aici, de la firul de la iarbă. Mai mam gândut eu așa, cași strategie, să mă concentrez mai mult pe segmentele negăbate în seamă. Mereu mia plăcut să calculez gândurile pe termen lung. Elevii de ce nui bagă nimeni în seamă acum? Mă și doare sufletul când mă gândesc uneori la ei, că nui ca și când sa închis școlile și că trebuie să stea să tocească coatele la tastatura dela calcultor, dar sa închis și locurile de recreere și de petrecere a timpului liber. Uneori și mie mie dor de un bar, de o cafenea, și mă gândesc că săracii și lor le e greu.

Mam plimbat zilele trecute prin orașul meu natal, prin cetatea mea natală, care a avut onoarea să mă nasc eu în ea. Ie frumos însă se pote și mai mult. Mereu este loc de mi bine și faptul că uneori se întâmplă să fie mai rău este o dovadă a faptului că se poate și mai bine.

Mă voi concentra cu tote eforturile și puterea mea de muncă și de a face bine pe domeniile de Educație și Sănătate. Ie un puțin egoizm aici, că o fac pentru oameni dar aici mă gândesc și la mine. Ie unele zile când am parte de sănătate și e bine, alteori am nevoie de ea, dar când vine vorba de educațe simt mereu nevoia cum că îmi lipsește.

Uite însă, dragă jurnaule, că mă trece și unele gânduri de bine. Că mâ gândeam la țara mea, acum că am serbat Mica Unire, care de fapt toată lumea e de acord că nu a fost mică. Și că a fost o mare unire, chiar dacă după aceea s-a făcut una și mai mare. Și gândurile astea îmi dă putere de speranță că istoria are să le deie peste nas la ăia care zice de mine că om mic politic. Că cam așa e și aici, că numai la prima vedere e așa, că de fapt la final când totă povestea lui binele pe care o să-l fac eu la oameni are să se deapănă peste veacuri, micul are să fie mare. Are să fie bine, are să fie mare, are să fie cum vreau eu să fie, pentru că eu vreau să fie bine. Că eu numai asta miam dorit să fac mereu, să fac bine la oameni iar unii e incorecți când zuce că mai mult miam făcut pentru mine, de parcă nus și eu unul dinte oameni. Dar istoria are să îmi dea dreptate, maia les că când o să pun noul meu plan pe acțiune, pre mulțeam să propesc când o să mă ridic.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile