JURNALUL PITICULUI PROMO – nici bâlciurile nu mai e cea fost

  • de

Dragă jurnaule,

Mă simt îngreunat și simt cum greul mă apasă din ce în ce mai tare. Am mâncat mai devreme o savarină și simt că nu-i face bine la stomac. Poate că ie de la vârtă sau de la problemele cotidiene cu care mă lovește în fiecare zi tot timpul. Da nu cred. Nu mai am stomac parcă pentru tot ce se întânplă acum și tot acest circ și bâlci politic pe care nu mai vreau ca sal mai înghit. Nu se mai poate așa da navem ce face, trebuie să mergem înainte așa cum putem.

Situațea poliică din spectrul politic mă îndgrijoează. Este o situație care nu e bună dar care e și rea, că ce setâmplă zi de zi nu place la oameni. Ieste adevărat că ie o situațe neprevăzută, la care numeni nu putea să se aștepete, că de unde să se aștepte lumea la pandemie? Dar parcă nu știu, ceva nu funcțioenză iar alianțele între partide na dat bine niciodată. Deasta planul meu ierea ca să fim singuri să putem să facem bine nu ca să ne tragă alții în jos în timp ce noi vrem să facem bine. Că și eu numai asta vreau, să fac să fie bine la oameni, că asta am vrut mreu și asta am făcut mereu. Dar parcă ce se întâmplă acum nu place deloc la lume. Că și cearta, țin minte că mai ne certam și noi când iera USL sau când ierea alianța DA sau când făceam noi alianțe. Că cu cine nam făcut noi alianțe? Dar noi nam făcut rabat de la principiile și planurile noastre să facem să fie bine. Da acum parcă nici certurile nu mai e ce a fost cum era o dată.

Nu vreau să zic, dragă jurnalule, că se simte lipsa mea deși e clar că se simte lipsa mea la vârf de nivel central. Că uite numai la ei ce circuri face și nici măcar alea nu le iese. Noroc că mai ie pretenu meu acolo, Rareș, care mai le dă la capațână cum se dă la căpățână, care când se ia cu iei la trăntă ie ca ursul și prinde maimuța și belește la ei. Dar restul? Păi restul nici să se ceartă nu știe. Deasta zic, dragă jurnaule, că se simte o scădere la intensitate în tot ce înseamnă să dai la popor ce vrea. Că oamenii vrea să le fie bine da vrea mai ales să le fie rău la alții. ȘI dacă faci ceartă și luptă atunci la unii le ie rău și dacă le ie rău la unii atunci la oameni le ie bine, însă nu toți înțelege strategiile astea de cum se face politica sau cum se însămânțeazcă succesul ca să crească apoi funția.

Da sincer să fiu, dragă jurnaule, parcă nici nu mai am chef să fac să fie rău la unii ca să fie bine la oameni. Nici de bâlci nu mai îmi vine chief când văd cum au decăzut și dezonorat ăștia de acum vechiul meșteșug politic al scandalaului și bâlciului. Mă simt acum ca cum aș fi un fost președinte de la America care sa retras puțin de la veața publică dar încă își vede de proiecte și dă lecții la cei care vrea să învețe. Poate că după ce o să o termin cu mandatul ăsta ar trebui să mă apuc de așa ceva, ca să împart la cei care vine la noua generație din înțelepciunile care leam acumulat ieu dea lungul timpului. O să fiu un fel de laivcouci dinăsta, un sfel de sfăturitor în regim cu public, ca să vină oamenii care vrea să fie bine și care, pentru o sumă modică, să poată să învețe ce nu poate să învețe de la alții. Poate că ie și asta o soluțe pentru viitor că când văd cum se mișcă ăștia de acum parcă nici nu mai îmi vine să mai pun umărul sau osul ca să-i ajut pe iei.

O să mă liniștesc în liniștea mea și o să văd de proiectele mele care leam început eu și o să fac să fie bine la oameni fără să fac să fie rău la dujmanii la oameni, că poate că se poate și așa, chea dacă nu e cel mai eficient. Da ieu cred că pot și așa ca să fac bine, că de ce să nu pot ieu numai dacă alții na potut? Eu știu că pot! Însă mă simt cum mă simt căs tot mai îngreunat și greul apasă pe mine și parcă toate problemele vine să trage de mine din străfundurule mele ca să vin iar ieu și să găsesc o soluțe, să fac să fie bine ca să ne impunem la intern ca să câștigăm cu ceilalți care vrea să nu ne lasă se facem să fie bine la oameni. Dragă jurnaule, ie tot mai conplicat și mai greu la țara asta fără mine…

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile