Jurnalul piticului promo – săraci și parșivi

  • de

Dragă jurnaule,

De ce trebuie oamenii să fie așa cum ie ei uneori, când numai la ei se gândește, numai să ciupește ceva, numai să facă pentru ei? De ce nu egzistă morală care să fie la toți oamenii, ca un standrad, ca un ceva ce are fiecare? Ar fi atât de simplu și de mai ușor să faci bine dacă unii ar vrei și iei să facă bine nu numai să vină alții să le facă bine pentru ei.

Am încercat, dragă jurnaule, să încep anul ăsta în calm și liniște și meditație, să mă regândesc din temeliile principiilor mele, să mă calmez la mine în gânduri și sămi adun forțele ca să mă pornesc la luptă dar unele gânduri numi dă pace nici cum când veau eu casă mă odihnesc și să reâncarc la enegiile vitale.

Am făcut un pas în spate cu dacă alții ma împins aici nam avut ce să fac, însă nui nimic că orice pas în spate e un nou început în lupta spre culmile de pe cele mai înalte psicuri ale locurilor în care poți ca să faci bine la oameni. Da eu pot ca să fac bine și aici, întorc cum se zice în flobal la firul ierbii, la munca cea de jos unde nu funcția și răspunderea și responsabilitatea și demnitatea și postul ie cele care îți dă putere ci credința că ce faci tu faci bine și doar cu gândul ca să fie bine la oameni mergi înainte că când ai ajuns jos de tot numai înainte mai poți ca să mergi, adică în sun. E un nou început în urcușul meu spre a face mai bine pentru oameni.

Da merită oare să faci bine la toți oamenii? Că nu zic acuma că unii ie hoți sau că ie la alte partide decât la cele bune, da unii ie leneși. Iar lenea e cucuaonă mare, cum se zice și în filozofia populară și în înțălepciunea rămasă și primită de la moși strămoși.

Asta mam gândit că trebuie să fac, ca să revin la temele impornatnte de la firul ierbii, la problemele care dau probleme oamenilor pentru că nare rezolvare, la lucurile care se lagă de sistem de jos în sus și care dă bătăi de cap atunci când nu mai ai resuse ca să faci binele pe care ai vrut săl faci din cauză că unii care nu merită, că ie leneși și numai vrea să încasează, au luat ei tot binele.

De ce să plătească statul ajutoare la unii săraci care e nu numai săraci dar mai ales leneși că nu vrea să muncească și să facă nimic? De ce nuși ia servcii dacă tot ie capabili de muncă? De e stă unii ca leprele pe munca și sudoaea la oamenii care dă taxe la stat? Păi numai când mă gândesc la mine cât am dat eu taxe și impozite la stat din banii câștigați de la stat, și ca să ce, casă meargă x și igrec să ia ajutoare de la stat când iei poate să muncească dar nu o face? Dar de ce nu muncește? Că uite așa se duce de ripă țaa și se gată bugetele, că dau 300 la ăla, 400 la ăla, și ăla nici să vină să muncească la muncă în folosul comunității nu face. Da daca nu vrea să muncești pe salariul mic, de ce na făcut o școală, o meserie, o facultate, o master, o doctorat, o funcție la partid, o alegeri? Că cine la oprit pe ăla să nu facă? Dar na făcut nu că na putut, căc ine nu poate o facultate să facă la noi? Ăla na vrut, că ie leneș, și uite așa, că ținem noi care muncim si ne spetim și ne obosim cu oboseala zi de zi pentru binele la oameni, noi ținem în spate pe toți ăștia care nu ne lasă să facem mai mult bine la oamenii care merită mai mult. Nu mai pot cu așa oameni lipsiți de modestie și care nae educație și e plini de lene de așteaptă numai cu mâna întinsă casă le dea statul.

Păi ăștia care numai stau și aștepată ca să le dea cineva, șătia e mai răi ca ăia care fură, că măca ăia sunt proactivi, ăia se duc și fac și fură, are inițiativă, depune efort. Nu zic că e bine cu furatul, că nici să furăm toată lumea nu se poate, că de la cine? Dar dacă ia ăia cu mâna întinsa care numai lenea e de ei, atunci nu mai râmne nimic de făcut și nici de furat….

Uite că nu mai pot cu așa oameni. Ăștia care îi văd că stă să le pice din cer, ăștia îmi dă iau energie ca să mă apuc de luptă, de jos, de la fir de la iarbă. Și nici nu vreau să mai încep să mă gândesc și la ăia care după ce a stat vrea să stea și mai mult pe mai mulți bani, cu pensie specială. Că și cu ăia am o problemă, mai ales că la unii ieu leam dat specială….

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile