Livezile, o comună în care banii cresc în pom

Comuna Livezile e o localitate aruncată undeva pe lângă Aiud și abia dacă mai numără în prezent vreo 1.000 de locuitori. Cu toate astea, Horațiu Nicolae Han pare să aibă niște buzunare foarte adânci la pantalonii bugetari. Un liberal sadea, care iubește economia de piață, competiția, jocul ăla dintre cerere și ofertă, Horațiu Nicolae Han nu-și pierde totuși timpul cu astfel de chestii, căci eficiența în tocatul banului public e mult mai importantă dacă vrei rezultate rapid. Așa că tot achiziția directă a rămas de bază, ea fiind mamă a succesului garantat în relația dintre privați și autorități. Așadar, haideți să facem o scurtă trecere în revistă a ultimelor cele mai importante cumpărături făcute de departamentul de shopping al domnului Han.

Fix înainte să deschidă șampania și să treacă în noul an, pe data de 30 decembrie adică, domnul Han cumpăra niște servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice, în valoare de 30.000 de lei, plus TVA, de la Rolsing Product SRL.

Tot în data de 30 decembrie, Primăria Livezile plătea 329.000 lei, plus TVA, achiziție directă, pentru niște lucrări de construcție la un pod. Banii ajungeau la BTC Închirieri Utilaje SRL, altfel o firmă de casă a Primăriei. În 26 octombrie firma asta mai primea un contract de 42.000 pentru construcția unor ziduri și alți 26.000 pentru curățarea unui mal. În data de 2 octombrie firma cu pricina primea alți 84.000 de lei pentru refacerea unui picior de sprijin la un pod. Tot 84.000 lei și tot pentru un picior de sprijin al unui pod au fost plătiți și în data de 4 august.

În data de 21 decembrie, Primăria Livezile plătea 16.800 lei, plus TVA, firmei MSVM Proiect pentru un studiu de fezabilitate pentru construirea unui cămin cultural.

În data de 15 decembrie, primăria domnului Han plătea, achiziție directă, 28.500 lei, plus TVA, pentru un proiect privind realizarea unui pod rutier lung de 14 m. Banii ajungeau la PODRU Proiect SRL, o firmă ce pare abonată la lucrările primăriei. Cu o zi înainte, pe 14 decembrie, tot firma asta primea alți 20.000 de lei pentru proiectarea unor șanțuri, plus alți 54.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate privind construcția de drumuri. În luna iulie alți 7.500 lei mergeau pentru un alt proiect tehnic și alți 6.000 pentru un alt proiect, legat de șanțuri.

Desigur, printre atâtea lucrări și construcții, nu puteau să lipsească cumpărăturile pentru utilat Primăria. Cum îi șade bine oricărei administrații peneliste, Primăria Livezile a apelat la aparatura și prețurile imbatabile ale Info Grup SRL. De la ei au cumpărat, după cum urmează: cartușe de toner cu suma de 1.000 de lei, în data de 11 decembrie; o multifuncțională Konica-Minolta, cu nu mai puțin de 11.392 lei, plus TVA, tot în data de 11 decembrie; servicii de întreținere și mentenanță, cu 4.800 lei; tonere pentru imprimante, în 16 noiembrie, cu peste 3.100 lei; alte tonere, în august, de ceva mai bine de 1.000 de lei, și toate astea în doar a doua jumătate a anului trecut.

Sergiu Trans Agregate SRL e o altă firmă de la care primăria condusă de domnul Han a făcut niște achiziții directe. În 24 noiembrie plătea 25.000 de lei pentru demolarea unei clădiri, în 26 octombrie închiria de la ei niște utilaje, cu 32.000 lei, iar în august plătea alți aproape 100.000 de lei, plus TVA, tot pentru închirierea unor utilaje.

Spre finalul lunii noiembrie, primarul Han plătea către Visoro Global SRL suma de 25.000 de lei pentru niște servicii de baze de date, după ce cu câteva zile înainte plătea 24.000 pentru niște servicii topografice domnului Crișan H. Cristian.

În data de 20 noiembrie, Primăria Livezile semna un contract, achiziție directă, în valoare de peste 83.000 lei, plus TVA, pentru reparația unor rigole. Banii ajungeau la Belgroz Construct SRL. Tot la firma asta, în data de 28 august, ajungeau alți aproape 170.000 de lei, plus TVA, pentru niște lucrări de betonare accese la proprietăți și amenajare rigole. Iar cândva mai în vară, alte amenajări de rigole, trotuare și înlocuire de podețe scoteau din bugetul primăriei suma de peste 436.000 de lei, plus TVA. Tot achiziție directă și tot de la firma asta.

Și, desigur, lista cu astfel de cumpărături poate continua cu reparatul unui zid de sprijin, 30.000 de la Technique Stainless SRL, ori cu reparații la un pod de lemn, peste 55.000 de la Cosan Impex SRL, ori cu reabilitarea altui pod, peste 88.000 dați la Wasphalt LTD în septembrie, precum și alți 330.000 pentru asfaltarea unei străzi, dați în vară aceleiași Wasphalt LTD.

Desigur, pe lângă astea mai putem pune la socoteală fel și fel de alte mărunțișuri, mai un 8.000 pentru un software ca să publice anunțuri pe site, mai niște reparații la mașini sau fel și fel de alte mici cumpărături. Căci, o fi ea Livezile o comună mică, însă primarul Han pare să aibă acces la un buget destul de mare. Pe care, iată, cu precizia unei blonde pasionate de shopping, îl scoate la mezat în fel și fel de achiziții directe. Că deh, de-aia-s făcuți banii, să circule.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile