Momente și fițe, cu Pleașcă

Dezbatera publică.

Pleașcă: Dragi cetățeni, ce pot face pentru voi?

Cetățenii: Dacă ați putea să rezolvați problema gunoaielor, ar fi minunat.

Pleașcă: Bine, promit să fac un mare parc industrial, multe hectare, să vină mulți investitori..

Cetățenii: Știți, dar n-ați putea rezolva cu gunoaiele mai întâi?

Pleașcă: Desigur, e și asta o problemă. Am însă în plan ca în fiecare lună să oferim titlul de cetățean de onoare unor personalități…

Cetățenii: Domnule primar, totuși, gunoaiele…

Pleașcă: Da, e o problemă și o vom rezolva. Însă vreau înainte să vă spun că vizita în Austria a fost un succes. Am vorbit la o firmă, oamenii vor să vină, să investească…

Cetățenii: E cumva o firmă care adună gunoaie?

Pleașcă: Nu, e o firmă care face producție, calitate, Austria. Au să facă multe locuri de muncă, zeci de locuri de muncă, mulți bani investiți…

Cetățenii: Și, cu gunoaiele cum facem?

Pleașcă: Problema gunoaielor e una importantă și suntem în permanent contact și căutăm soluții. După un an greu, am redeschis Cetatea și vom organiza evenimente. Plâng oamenii pe ascuns de bucurie că se regăsesc la spectacole.

Cetățenii: Bine domnu’ Primar, am înțeles, plângem de bucurie, plângem și pe ascuns. Dar ce naiba facem cu gunoaiele?

Pleașcă: Problema gunoaielor e una importantă și va fi deblocată. Căutăm soluții. Am reușit să salvăm mai mulți pești din specia crap koi prin decolmatarea unui canal din Șanțurile Cetății.

Cetățenii: Alo, domnu’ Primar! Gunoaiele bre!

Pleașcă: Da, gunoaiele. O problemă temporară pe care o vom rezolva. Ce vreau să vă spun este că am reușit, prin amplasarea a patru bidoane din plastic așezate sub formă de pătrat, crearea unui sens giratoriu în Partoș, obiectiv strategic ce va ușura accesul și va fluidiza circulația.

Cetățenii: Băăă!! Gunoaiele băi!

Pleașcă: Da, sigur, ne vom ocupa și de problema gunoaielor. Vreau să vă anunț că am demarat investițiile preliminarea pentru asigurarea descărcării arheologice în spatele Bazinului Olimpic. E vorba de o investiție de peste 700.000 de lei care va debloca întregul proiect al noului ștrand..

Cetățenii: Aaaa, ia stai așa mă! Ștrandul! Unde e ștrandul promis, domn’ Primar? Unde? Ia zi, se face anul de când te-am ales. Unde e ștrandul mă?

Pleașcă: Da, aveți dreptate, am luat deja legătura cu operatorul și vom încerca să reluăm colectarea deșeurilor cât mai rapid. Este o situație neplăcută, știu, însă vom rezolva cu celeritate.

Cetățenii: Băăă! Băăă! Ștrandul mă, unde e ștrandul?

Pleașcă: Dați-mi voie! Domnilor, dați-mi voie să vorbesc. Frații noștri de la munte trec prin momente cumplite. E foarte grav, vă spun. Am fost acolo, am văzut, am vorbit cu un tânăr care a rămas de mic fără părinți și acum a rămas și fără casă. E foarte trist și am decis, cu colegii, să-i facem la loc casa.

Cetățenii: E o casă cu ștrand? Acolo faceți ștrandul?

Pleașcă: Domnilor cetățeni, dați-mi voie! Am venit pe strada voastră ca să aflu care sunt problemele voastre.

Cetăneții: Gunoaiele! Gunoaiele coae! Nu ridică nimeni gunoaiele, sunt munți de gunoaie între blocuri! Pute! Focare de infecție!

Pleașcă: Da, știu, situația este una neplăcută. Și, din ce îmi spuneți voi, sunt mulți care caută în gunoaie și le răscolesc. E bine că mi-ați spus de această problemă. Știam despre ea, am fost informat, însă acum că mi-o ziceți și voi, o să luăm măsuri în cel mai scurt timp.

Cetățenii: Adică se reia colectarea? Va aduna cineva gunoaiele la timp?

Pleașcă: Domnilor, permiteți-mi! În cel mai scurt timp vom demara contracte prin care vom achiziționa lucrări de îngrădire a gunoaielor. Nu le putem lăsa așa, neprotejate. Vom pune și camere de luat vederi, să putem urmări în timp real cum se formează munții aceștia de gunoaie.

Cetățenii: Băi tu ești prost? Ești tâmpit? Nea primare, noi ziceam că să vină cineva să le colecteze.

Pleașcă: Desigur, da, aveți dreptate. Însă trebuie să le îngrădim mai întâi, ca să avem o situație clară cu ce cantitate avem, cu câte gunoaie sunt…

Cetățenii: Prea multe băi, prea multe! Matale ești prost așa, de mic, sau numai de când ai ajuns primar? Băi, nu să le îngrădim e nevoie, ci să le ia dracu cineva de aici!

Pleașcă: Aveți dreptate. Însă știți și voi foarte bine că lucrurile nu se pot face de pe o zi pe alta.

Cetățenii: Colectarea da! Aia trebuie făcută zilnic!

Pleașcă: Aveți dreptate. Și mă bucur foarte mult că ați deschis acest subiect. Vreau să vă anunț că odată cu relaxarea restricțiilor, am demarat noi evenimente în Cetate. Vor avea loc festivaluri, concerte, va prinde Cetatea viață și toți veți putea merge. Gratis! Sunt unii, vă zic eu, plâng pe ascuns de bucurie că se fac iar evenimente în Cetate…

Cetățenii: Plâng de la mirosul ăsta. Pute! Pute de la gunoaie!

Pleașcă: Aveți dreptate. Din păcate pandemia nu ne ajută deloc. Sunt însă momente grele prin care nu vom putea trece decât împreună. Așa cum am zis, oameni ca tine schimbă Alba Iulia în bine!

Cetățenii: Poftim? Ce ziceți? Vă simteți bine? Aduceți repede un pahar cu apă la domnu Primaru!

Pleașcă: Vă mulțumesc mult că îmi sunteți alături! Vă mulțumesc mult pentru susținere și vă asigur că împreună vom face tot ce trebuie. Vom face ca să fie bine! Nu este ușor, dar împreună vom reuși!

Cetățenii: Și cu gunoaiele cum rămâne?

Pleașcă: Vă aștept în număr cât mai mare la evenimentele din Cetate! Muzică, dans, voie bună! Vă aștept pe toți!

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile