Oameni noi cu metehne vechi. Viteazul Holhoș, clinica și Consiliul Local

  • de

Povestea asta cu oameni noi în administrație și politică a fost un fel de laitmotiv a tot ce a însemnat campania băieților de la USR-PLUS. Mă rog, poate nu chiar atât de insistent la Alba Iulia, că aici au mers în alegeri cu un băiat, Gabriel Pleșa, care avea vreo două decenii de penelism sub centură, înainte să-și regăsească doctrina și busola politică ce-i indica drumul spre victoria în alegeri.

Pe de altă parte, cei de la PLUS, altfel și ei căpușați de fel și fel de foști oameni de prin PNL, strategic mutați în tabăra Cioloș, au mimat o bună bucată de timp cartea fetei mari, gata să se jertfească pentru schimbarea în bine a administrației. Adică, dacă nu putea USR să pozeze în fată mare la Alba Iulia, au făcut-o ei.

Lucrurile sunt însă departe de culoarea roz-bon-bon în care se vor plusașii văzuți de lume. Să luăm doar cazul lui Teodor Holhoș, un oculist de renume local, cunoscut de toți prietenii, ba chiar și de oameni simpli din satele învecinate municipiului. El e „poster boy”-ul noului om politic, modelul de eficiență și corectitudine pe care PLUS îl propune. O vreme au ținut cu dinții că el trebuie să fie candidat, apoi că vice și așa mai departe, într-un fel de joc de-a negociatul, căci pe distinsul medic și patron de clinici îl interesează mai mult biznisul și banii decât funcția în sine ori responsabilitatea.

Ei bine, relația dintre acest om nou din politică și administrație este totuși una destul de veche, începută în cârdășie cu vechea administrație și cimentată spre succes acum, că doar n-a ajuns consilier local degeaba.

Teodor Holhoș vrea încă o clinică în oraș. Fix în vârf la Moților, lângă giratoriu, urmează să construiască o chestie care, urbanistic, se potrivește acolo fix ca nuca în perete. Proiectul noii clinici a fost început pe vremea vechii administrații și bătut în cuie. Ba chiar obținuse și niște avize, de pe la DSP de exemplu, cu toate că treaba nu era tocmai cosher. Acum, însă, totul a devenit mai roz și mai ușor. Că, vorba aia, „ciocu’ mic că noi suntem la putere”. Omul e parte a noii puteri iar asta îi face drumul spre avize mult mai lin și ușor.

Într-una din chiar primele ședințe ale noului Consiliu Local, fără prea mult tam-tam sau dezbatere, noua majoritate, formată din vechea majoritate alături de plusereul lui Holhoș, a trecut pe repede înainte un proiect de modificare a PUZ-ului, astfel încât să vină mănușă viitoarei clinici a domnului Holhoș.

Pe scurt, prin noul PUZ a fost modificat atât regimul de înălțime, că nu putea altfel să-și facă distinsul politician clinica lui bloc, cât și funcțiunea zonei. Ca să poată face clinică și nu doar bloc de locuințe.

Cel mai mișto însă a fost șmenul cu parcelarea perimetrală, acceptată de consilierii locali fără nici măcar o urmă de discuție. Adică, pentru a nu fi nevoit să ceară acceptul vecinilor, care nu sunt de acord ca distinsul oculist să-și construiască ditai măgăoaia în proximitatea lor, Holhoș a rupt parcela de teren pe care o are și a devenit propriul lui vecin. Adică, terenul respectiv e format acum din două bucăți, un mare pe care va fi clinica, plus o fâșie de un metru, de jur împrejurul terenului. Astfel că el e acum propriul lui vecin și, desigur, e de acord ca el să construiască acolo respectiva clinică. În plus, pe lângă toate astea a mai modificat pe ici pe colo și pe la proiect, ca să nu mai fie chiar așa de frumos cum era inițial, cu prea multe locuri de parcare și alte cele.

Păi, până la urmă, de-asta s-a făcut consilier local și de-asta a intrat în politică, să facă bine la oameni. Și e și el un om, nu?

Altfel, o să mai tot povestim noi despre aventurile oamenilor noi din politică, mai ales ale ăstora care, în ciuda faptului că se ocupă cu îmbunătățitul vederii oamenilor, ar vrea să-și facă afacerile și combinațiile departe de ochii lumii.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile