TuTu. Și tu. Și Miles Davis

  • de

Undeva pe strada Vasile Goldiș, o zonă altfel celebră a orașului, stă pitit un mic local numit TuTu Cafe. Ce naiba caută drăgălășenia asta de loc taman acolo, n-aș putea zice. Dar o să vă zic ce țin eu minte, de la a doua tură când am fost pe acolo. Pentru că la prima vizită am făcut cum am făcut și toate amintirile mi s-au topit în aburi de vodcă.

Înainte de a trece prin bar, meniu  și alte cele, se impune o explicație a numelui. TuTu n-are nici o treabă cu baletul, cu toate că printre berile alea artizanale și sticlele de tărie e bine să pășești pe vârfuri. Numele micii cafe- nele vine de la albumul lui Miles Davis, din 1986, iar locul se vrea unul cu aer de jazz, peste care ai da mai degrabă în Bourbon Street din New Orleans, nu pe Goldiș, acest Champs Elysee de Alba Iulia. Și chiar reușește să aibă un astfel de parfum, cu toate că-i pitit la margine de stradă, între blocurile lă- sate moștenire de regimul comunist.

Pe motiv de pandemie, locul e limitat la mica terasă, însă odată ce se va reveni la normalitate, mi-l imaginez plin de lume, plin de fum de țigară, cu lumină difuză și acorduri de jazz. Ce chestie, am parcă o nostalgie după vremuri pe care nu le-am trăit și locuri pe care nu le-am văzut.

TuTu e o pauză binemeritată de la cotidian, un loc în care poți să te ascunzi și să faci un salt în timp, pe muzică bună  și alcool la fel. În ce privește tăriile, nu-i poate cel mai bine dotat loc din oraș, cu toate că găsești în meniu multe chestii pe care nu le vezi prin alte părți. Și asta în condițiile în care prețurile sunt absolut decente. La bere stau însă mult mai bine, cu multe tipuri de artizanale, pe care le recomand cu o oarecare reținere, că încă nu le-am încercat pe toate. E și greu dintr-o vizită să le poți lua la rând.

Un bar drăguț, un interior curat și aerisit, decorat cu mult bun gust, o toaletă curată, un meniu bogat – mai puțin la haleală, că-i loc de băut, nu de mâncat – și niște prețuri absolut decente fac din TuTu un fel de speakeasy în care te poți ascunde între blocuri pentru a scăpa de blocuri.

Ah, să nu uit, e un loc în care găsești pe tejghea, la bar, reviste bune. Adică, știți voi combinația, texte bune, alcool și tutun. Aprobăm pozitiv și recomandăm!

Smiles Devis

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile